Yleensä joukkorahoitussivustot ja -hankkeet kuten Kickstarter ja Indiegogo ovat laaja- ja monialaisia. First Gear Project on perustajiensa mukaan keskittynyt vain moottoriurheiluhankkeiden rahoittamiseen.

First Gear Projectin takana ovat kilpa-ajaja Guy Cosmo sekä hänen vaimonsa Louisa.

– Kuljemme varikkoalueella joka viikko. Ne ovat täynnä kavereita, joilla on hyviä ideoita, mutta he eivät halua olla tekemisissä investoijien kanssa, Louisa Cosmo kertoo. – Me yritämme luoda yhteisön moottoriurheilun pariin. Tilan kuten Kickstarter, mutta missä ihmiset todella ymmärtävät tätä teollisuudenalaa.

Monialaisilta joukkorahoittajilta saattaa puuttua jonkin tietyn teollisuudenalan vaatima erityisosaaminen. Esimerkiksi vain 25 prosenttia Kickstarterissa olleista moottoripyöräalaan liittyvistä rahoitushankkeista on menestynyt. Ongelmana on myös se, että vaikka 99 prosenttia rahoitustavoitteesta täyttyisi, hanke ei toteudu, koska nämä vaativat täyden 100 % rahoituksen saadakseen sen käyttöönsä.

– First Gearin järjestelmä on erilainen. Kampanja saa kaiken rahoituksen mitä saa hankittua.

Sivusto julkistettiin kuukausi sitten, ja siinä on laaja-alaisesti moottoriurheilun eri kategorioita moottoripyöristä mönkijöihin, lumikelkkoihin, mikroautoihin ja autoihin sekä mm. drag racingiin. Tällä hetkellä siellä on kaksi avointa hanketta, ja seitsemän tulossa.

Guy Cosmo lupaa, että hankkeet etenevät nopeasti sivustolle, kunhan hakija täyttää lomakkeet. Kannattaa siis kokeilla, jos sinulla on tarjolla mielestäsi hyviä ideoita.