Vuoden 2019 alkupuolella Harley-Davidson ja kiinalainen Zhejiang Qianjiang – Benellin brandin omistaja – liittoutuivat kehittääkseen pienikuutioisen moottoripyörän Aasian, erityisesti Kiinan, Thaimaan, Indonesian ja Vietnamin markkinoille.

Ohessa julkisuuteen tuotu ensimmäinen konkreettinen yhteistyön hedelmä eli Qianjiang QJ350, jota tietyillä markkinoilla tullaan myymään Benelli 350:nä.

350-kuutioiseen Harley-Davidsoniin tulee Auto Car Indian mukaan sama runko ja alusta kuin Benelli 350:een. Rinnakkais-twinin kuutiotilavuus on 353 cm3 ja sen teho on 36 hv.

Mielenkiintoisinta asiassa on, että tulevan pikku-Harleyn moottori on sama kuin nyt nähtävässä Qianjiangissa, moottorissa on Harley-Davidsonin leimat kyljissä näissäkin kuvissa.

Moottorissa lukee jo nyt lupaavasti Harley-Davidson.

Moottorissa lukee jo nyt lupaavasti Harley-Davidson.

Alunperin Harley ilmoitti, että moottorin tilavuus olisi 338 cm3, mutta kiinalaisen dokumetaation mukaan nestejäähdytteisen moottorin tilavuus on 353 cm3.

Huipputehon, 36 hv, lukema tulee yllätyksenä, sillä moottori jonka se korvaa, eli Benellin TNT 300:n, teho on 38 hevosvoimaa. Alempi teho saattaa kertoa siitä, että moottori täyttää Euro5 / BS6 päästönormit.

Qj350:n julkistaminen tietäisi normaalioloissa sitä, että Harley-Davidson 350 julkistettaisiin jo syksyllä. Mutta Harleyn tilanne, heikko myynti ja uuden pääjohtajan toimenpiteet tilanteen ja koronan aiheuttamien ongelmien ratkaisemiseksi saattavat hidastaa tai kokonaan jopa peruuttaa uusien mallien tulon, varsinkin kun Harley on kertonut, että haluaa keskittyä ydintuotteisiinsa ja -markkinoihinsa lähiaikoina uusien alueiden valtaamisen sijaan.