Impala Asset Management tuli keväällä tunnetuksi aktivisti-investorina, joka yritti kaapata Harleyn: Harley-Davidsonin piina jatkuu: nyt kaappausyrityksen kohteena.

Tosin valtausyritys päättyi alkuunsa, kun amerikkalaisvalmistaja reagoi asiaan riittävän nopeasti: Harley-Davidsonin valtausyritys päättyi ennen kuin se oikein pääsi vauhtiinkaan.

Impala oli yksi niistä tahoista, joka ajoi entisen pääjohtajan Matt Levatichin erottamista. Institutionaalisilla osakkeenomistajilla kuten Impala, oli huoli omistuksen arvon laskusta, ja HOG:in osakkeiden arvo oli laskenut radikaalisti vuoden alusta. Sen osakekurssi oli maaliskuussa tapahtuneen kaappausyrityksen aikoihin alimmillaan sitten vuoden 2009 syyskuun. Taustalla oli mm. sähkömoottoripyörä Livewiren myynnin floppaaminen ja Harleyn markkinaosuuden tippuminen erityisesti ydinalueella USA:ssa sekä vuodesta toiseen jatkunut myynnin lasku.

Impala halusi nimittää kaksi uutta johtajaa Harleyn hallitukseen, mutta osapuolet päätyivät ratkaisuun, jossa laihakin sopu todettiin paremmaksi tässä tilanteessa kuin lihava riita.

Nyt Impalan käsitys Harleystä on muuttunut.

– Ensi kertaa viiteen, kuuteen vuoteen yritys on taas menossa oikeaan suuntaan, totesi Impalan pääinvestori Bob Bishop Harleyn tuoreen pääjohtajan Jochen Zeitzin valitsemasta moottoripyörävalmistajan uudesta kurssista.

Bishop huomauttaa, että valmistaja on supistanut tarjontaa ja leikannut tuotantoa Zeitzin aikana, ja odottaa, että yrityksen voittoa tuottamaton liiketoiminnan osa trimmataan parempaan kuntoon.

– Tämä on perustaltaan vahva yritys, joka vain hukkasi tiensä, Bishop lisää.

Asiasta kertoi Seeking Alpha.

Impala omistaa 2,52% osuuden Harleystä, kaikkiaan institutionaalisten omistajien osuus sen osakekannasta on 92,55 %.