Kotiteollisuus-yhtye julkaisi Facebook-sivullaan 10 kuvan albumin otsikolla "Banjo on vaiennut", sekä oheisen muistokirjoituksen:

"Pitkäaikainen bussikuskimme ja ystävämme Hese Tolonen on poistunut reissumiesten taivaaseen tänään klo 14. Rauhallisempaa jätkää ja turvallisempaa bussikuskia saa hakemalla hakea. Kotiteollisuus ottaa osaa omaisten suruun."

Kerroimme Tolosen maanantaisesta moottoripyöräonnettomuudesta sivuillamme. Hän oli ollut pysähtyneenä punaisiin valoihin, kun auto oli törmännyt hänen moottoripyöränsä perään. Tolonen menehtyi onnettomuuden jälkiseurauksiin.

Tolonen tuli tunnetuksi Aleksi Salmenperän ohjaamasta dokumenttielokuvasta Alaska Highway. Salmenperä kuvasi elokuvassa Tolosta, joka reissasi 60 vuotta vanhalla, oikuttelevalla kuorma-autolla. Määränpäänä oli asettua auton lavalle rakennettuun kotiin Vancouver Islandille, Kanadan Länsirannikolle.

Tolonen oli valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta muotoilijaksi, ja omisti elämänsä moottoripyörien, bussien ja autojen rakenteluun.

Taideteollisen korkeakoulun muotoilijaopiskelijoille Tolonen suunnitteli ja toteutti SaunaBus-projektin, yhdistetyn sauna- ja esittelytilan vuoden 2003 Milanon huonekalumessuille, kertoo Iltasanomat.

Tolonen oli perustamassa myös moottoripyörälehti Kopteria.

 Motouutiset ottaa osaa omaisten ja läheisten suruun.

 

Teksti: Erkki Mäki

Kuva: FS-Film Oy