Ensimmäisessä kilpailuerässä Haavisto oli lähdön jälkeen kolmantena, mutta nousi muutaman kierroksen jälkeen kärkeen ja vei kilpailua, kunnes hänen pyöräänsä tuli tekninen vika sekä vielä päällä ollut flunssa, jotka tiputtivat Yamaha-kuljettajan lopulta neljänneksi.

Toisessa erässä Haavisto epäonnistui lähdössä ja lähti tekemään nousua kymmenennen sijan ulkopuolelta. Hän nousi jo toisella kierrolla kilpailun kakkospaikalle, mutta kärjessä mennyt Mauno Nieminen oli tässä kohtaa häntä yli 10 sekuntia karussa. Haavisto aloitti kuitenkin huiman kirin ja ajoi Niemisen etumatkan kiinni sekä teki vielä ohituksen ajaen erän voittoon lopulta 0, 9 sekunnin erolla.

– Ensimmäisessä erässä pyörään tuli valitettava tekninen vika sekä olen ollut koko viikon flunssassa niin voimatkin olivat jo aivan lopussa. Toinen erä olikin sitten varmaan urani rankin, kun happi ei kulkenut ja ajattelin, että näinköhän selviän maaliin asti, mutta onneksi pystyin voittamaan erän sillä nyt Imatran päätös osakilpailuun lähdetään tiukasta taisteluasemasta. Sarjaa johtava Kimi Koskinen on minua sekä Matias Vesteristä edellä vain seitsemän pistettä, joten tiukka taistelu tulee Suomen mestaruudesta, Haavisto kertoi.

Flunssainen Haavisto kävi ennen Alavuden SM-osakilpailua koronavirustestissä ja sai siitä negatiivisen tuloksen. SM-sarja jatkuu vajaan kahden viikon päästä Imatran Kurkvuoren radalla.

 

Teksti: Jere Haavisto tiedotus

Kuva: Jukka-Pekka Purtilo