Matteo Ferrari (Trentino Gresini MotoE) säilytti FIM Enel MotoE World Cup -ennätyksensä Misanon World Circuit Marco Simoncellillä koskemattomana sunnuntaina. Hän otti voiton Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Riminin kisassa. Se tarkoittaa kolmatta perättäistä voittoa hänen kotiradallaan.

Samalla se on hänen ensimmäinen voittonsa tänä vuonna ja vei hänet taas mukaan mestaruustaisteluun. Xavier Simeon (LCR E-Team) ja Dominique Aegerter (Dynavolt Intact GP) täydensivät podiumin.

Paalulle ajanut Mattia Casadei (Ongetta SIC58 Squadracorse) nappasi johtosijan hienon lähdön jälkeen ja pääsi pian hyvään rytmiin. Simeon puolestaan ajoi ulkokautta ohi Lukas Tulovicin (Tech3 E-Racing) ja otti kakkossijan. Rata oli selvä, mutta 8. kaarteessa Josh Hook (Octo Pramac MotoE) ajoi ulos radalta useamman kuskin edessä, mukaan lukien Tulovic. Tämä putosi kympin ulkopuolelle, ja johdolla olleella Casadelillä oli puolen sekunnin etu ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Toisella kierroksella nähtiin viiden kuskin keskinäinen kisa johtopaikasta. Casadei, Simeon, Ferrari, Jordi Torres (Pons Racing 40) ja pistejohtaja Aegerter olivat pääsemässä ilmiömäiseen ping-pong MotoE-taisteluun. Kierroksella 3 Aegerter ajoi nopeimman kierrosajan, ja Mike Di Meglio (EG 0,0 Marc VDS) sai ryhmän kiinni tehden siitä  kuuden pyörän voittokisan.

Ferrari johtaa...

Di Meglio pudotti pian Aegerterin kuudenneksi. Siinä vaiheessa kun kisaa oli enää kolme kierrosta jäljellä, Ferrari alkoi ottaa kiinni Casadeita. Viidennellä kierroksella Ferrari ohittikin maanmiehensä, ja kun kaksi kierrosta oli jäljellä, Ferrarilla oli puolen sekunnin johto takaa-ajaviin viiteen kuljettajaan.

Kun päästiin viimeiselle kierrokselle, Simeon oli saanut Ferraria hieman kiinni. Ero oli enää 3 kymmenystä, ja Aegerter oli ohittanut Di Meglion.

Ferrari otti ensimmäisen kisavoittonsa tänä vuonna ja nappasi 25 pistettä. Simeon ylitti maaliviivan vain 0,213 sekuntia myöhemmin ja Aegerterin ilmiömäinen viimeinen kierros nosti hänet kolmanneksi.

Torres ajoi neljänneksi ja Casadei viidenneksi. Di Meglio oli kuudes, ja Alessandro Zaccone (Trentino Gresini MotoE) seitsemäs. Alex de Angelis (Octo Pramac MotoE) nousi hyvin kahdeksanneksi lähdettyään matkaan ruudusta 16.

Tommaso Marcon (Tech3 E-Racing) oli yhdeksäs ja Eric Granado (Avintia Esponsorama Racing ) kymmenes.

MotoE podium vasemmalta: Simeon, Ferrari ja Aegerter.

MotoE podium: 1 Matteo Ferrari - Trentino Gresini MotoE - Energica - 12:14.331. 2 Xavier Simeon - LCR E-Team - Energica - +0.213. 3 Dominique Aegerter - Dynavolt Intact GP - Energica - +0.372

Matteo Ferari:

Ferrari voitti kisan ensi kertaa tänä vuonna.

Matteo Ferrari: "Tunne täällä voittamisesta taas on uskomaton. Jerezin jälkeen on yhtä vaikeaa pitää fokus mestaruudessa, pyörässä. Teimme paljon töitä kotona, ja meillä oli melkoisia paineita tänne tullessamme, sillä viime vuonna voitimme kaksi kertaa. Mutta teimme hyvää työtä. Ensimmäinen kierros oli vaikea. Mattia ajoi todella nopeasti kolme ensimmäistä kierrosta, ja sen jälkeen renkaat eivät toimineet enää niin hyvin, ja minun oli selvittävä asian kanssa. Mutta MotoE-kisat ovat hyvin lyhyitä; sinun on pidettävä fokuksesi etkä saa tehdä virheitä. Tein niin, ja voitin, ja olen todella iloinen."

Teksti ja kuvat: MotoGP.