Italialainen Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) otti ensimmäisen voittonsa MotoGP-luokassa dramaattisessa Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Riminin kisassa. Morbidellille heilutettiin maalilippua 2.217 sekuntia ennen hänen maanmiestään Francesco Bagnaiaa (Pramac Racing), joka juhli ensimmäistä kuninkuusluokan podiumiaan. Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) jätti puolestaan Valentino Rossin (Monster Energy Yamaha MotoGP) viimeisellä kierroksella podiumin ulkopuolelle.

Mestaruusjahtia johtava Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) puolestaan ajoi ulos kaksi kertaa Misano World Circuit Marco Simoncellilla.

Morbidelli lähti eturivin keskeltä ja ohitti sekä Maverick Viñalesin (Monster Energy Yamaha MotoGP) että Quartararon ja suuntasi ensimmäiseen kaarteeseen johdossa. Rossi sai hyvän lähdön samoin Jack Miller (Pramac Racing). Viñales luisui neljänneksi, ja Quartararo viidenneksi, kun Morbidelli ja Rossi ajoivat italialaiset faninsa hurmioon avauskierroksella.

Rossi ja Morbidelli kävivät kovaa kisaa keskenään ja alkoivat saada eroa kolmannella sijalla olevaan Milleriin. Viñales piti takanaan sekä Quartararon että kaksi Team Suzuki Ecstarin konetta, Alex Rinsin Joan Mirin. Viñales oli ainoa kuljettaja, joka valitsi kisaan Michelinin kovan takarenkaan, ja kierrosennätyksen haltijalla oli vaikeuksia saada sitä toimimaan.

Kuljettajat pääsivät rytmiinsä, jossa Miller jahtasi johtokaksikkoa parin kymmenyksen päässä ja Viñales ja kumppanit vain puoli sekuntia australialaisen perässä. Sillävälin Millerin tiimikaveri Bagnaia ajoi nopeimpia kierrosaikoja toisensa jälkeen, ja oli pian  Viñales-Quartararo-Rins-Mir-joukkion perässä. Kierroksella 7 Quartararo sitten ohitti Viñalesin ja kiinnitti katseensa vain kivenheiton päässä olevaan johtokolmikkoon.

Ranskalainen kuitenkin ajoi muutamaan hetkeä myöhemmin ulos neljänneltä sijalta, mikä toi mutkia miehen mestaruushaaveisiin. Quartararo palasi kisaan, mutta oli pudonnut 20:ksi, ja myöhemmin mies vetäytyi kisasta.

Pala kerrallaan Morbidelli alkoi saada eroa Tohtoriin. Kierroksella 12 kuilua oli jo sekunnin verran kakkoseen, kun Bagnaia ja Rins jatkoivat nousua takana ja Miller selvästi valmistautui taisteluun. Tässä vaiheessa Mir oli nopein mies radalla.

Kun 10 kierrosta oli jäljellä, Mir oli ajanut Millerin ohi. Rins ja Pecco olivat puolestaan Rossin kintereillä. Pecco, joka mursi säärensä vain kuukausi sitten sujahti toiseksi.

Morbidelli tulossa ruutulipulle.

Kun viisi kierrosta oli jäljellä, Rossi oli vielä vahvasti kiinni kolmossijassa. Kun maaliin oli matkaa enää kolme kierrosta, Rossi oli äkkiä 0,4 sekuntia nopeampi kuin Bagnaia, ja mikä hetken oli näyttänyt varmalta kakkosijalta Moto2-luokan maailmanmestarille, muuttuikin kovaksi kisaksi toisesta ja kolmannesta sijasta.

Toiseksi viimeisen kierroksen viimeisellä sektorilla Rins ajoi hieman leveäksi kaareeen 16, jolloin Mir sujahti hänen ohitseen viimeiselle kierrokselle tavoitteenaan toinen sija. Rossi puolestaan pyrki nappaamaan takaisin kakkossijansa Peccolta...

Äkkiä Mir sitten yllätti Rossin. Espanjalainen sujahti kaarteessa 10 sisäkautta kolmanneksi, jolloin italialainen aikoi vastata kaarteen 14 neulansilmässä, mutta ajoi hieman leveäksi kaarteen 13, joten hän joutui hautaamaan haaveensa 200:sta podium-paikastaan.

Morbidelli ajoi virheettömästi koko kisan kärjessä alusta alkaen ja on nyt mukana 2020 mestaruustaistossa parin heikomman Red Bull Ringin viikonlopun jälkeen.

Bagnaian paluu loukkaantumisen jälkeen ei olisi voinut mennä juurikaan paremmin. Paitsi että hän oli nopein Ducati-kuski Misanossa, hän samalla nousi ensi kertaa MotoGP-podiumille. Mir puolestaan voitti kolmannen sijan ohittaen Rossin viimeisellä kierroksella.

Rossille koti-GP:n podiumin häviäminen kolmella kymmenyksellä oli tietenkin pettymys. Suoritus oli kuitenkin huikea 41-vuotiaalta kisakuskilta. Positiivisesti ajatellen Rossi on vain 18 pistettä jäljessä pistejohdossa olevaa Andrea Doviziosoa (Ducati Team)...

Rins oli kisassa viides ja Viñales kuudes, seitsemäntenä Dovizioso seuraavana Miller. Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) oli yhdeksäs ja  Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) kymmenes. Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech3), Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing), Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini), Iker Lecuona (Red Bull KTM Tech3) ja Johann Zarco (Esponsorama Racing) täydensivät pistesijat.

Seuraava kisa järjestetään samalla radalla ensi viikonloppuna.

MotoGP podium vasemmalta: Bagnaia, Morbidelli ja Mir.

MotoGP podium

1 Franco Morbidelli - Petronas Yamaha SRT - Yamaha - 42:02.272. 2 Francesco Bagnaia* - Pramac Racing - Ducati - +2.217. 3 Joan Mir - Team Suzuki Ecstar - Suzuki - +2.290.

Franco Morbidelli:

Franco Morbidelli: "Tuntuu... En tiedä miltä se tuntuu. Yritän edelleen prosessoida kaikkea. Tietenkin se on hyvä asia ja hyvä tunne. Olen hyvin onnellinen, nautin hetkestä. Ainoa, mitä osaan sanoa, on kiitokset tiimille, ihmisilleni ja kaikille, jotka ovat työskennelleet kanssani ja auttaneet minua. Viimeisellä kierroksella ajattelin paljon ja sitä miten seitsemän vuotta sitten ajoin täällä Italian mestaruudesta Superstock-luokassa ja voitin sen kisan... tämä tuntui juuri samalta, mutta paljon enemmältä! Joten oloni on tällä hetkellä ylitsevuotavainen, ainoa asia, mitä osaan sanoa on kiitos kaikille!"

Morbidelli - MotoGP-osakilpailuvoittaja.