Televisoesiintyjänä ja liikemiehenäkin tunnettu Zef Eisenberg menehtyi paikan päällä yrittäessään nopeusennätystä Porsche 911 Turbo S:llä Elvingtonin lentokentällä. Tapahtuma oli Straihtliners Ltd/UKTA:n järjestämä.

Torstaina kello 16:30 hänen autonsa karkasi käsistä erittäin kovalla nopeudella ennätysyrityksen loppupuolella. Ensiapuhenkilökunta oli heti paikalla, mutta kuljettaja menehtyi onnettomuuspaikalle.

Eisenbergia jäivät suremaan mm. hänen kumppaninsa Mirella D'Antonio ja heidän kaksi lastaan.

Vuonna 2016 Eisenberg loukkaantui samalla kentällä äärimmäisen vakavasti ja vietti kolme kuukautta sairaalassa onnettomuuden jälkeen. Häneltä oli murtunut 11 luuta, mukaan lukien lantio, onnettomuudessa Mad Max turbiinimoottoripyörällä. 

Onnettomuutta selvittämään on perustettu tutkijaryhmä.

Eisenberg vaurastui perustamalla Maximusclen, urheilussa käytettäviä lisäravinteita valmistavan yrityksen, jonka myöhemmin myi GlaxoSmithKlinelle 176 miljoonan euron hintaan.

Eisenberg omisti MadMax Racing Teamin, joka oli erikoistunut rikkomaan nopeuennätyksiä autoilla ja moottoripyörillä.

Vuonna 2019 Eisenberg ajoi uuden ennätyksen lentävällä maililla Pendine Sandsissä Walesissa anastaen ennätyksen sen edelliseltä haltijalta näyttelijä Idris Elbalta. Tätä edeltävä ennätys oli vuodelta 1927 ja se oli sir Malcolm Cambellin käsialaa.

Eisenbergillä oli hallussaan kaikkiaan yli 70 nopeusennätystä autoilla ja moottoripyörillä. Niiden joukossa on mm. Guinnessin ennätys ajamalla yli 362 km/h suihkuturbiinimoottoripyörällä 2015 sekä kolme FIA:n ennätystä, jotka hän saavutti sähkömoottoripyörällä, kertoo Yahoo.

Elvington oli RAF:n lentokenttä vuoteen 1992 asti, ja siitä on tullut suosittu moottoriurheilukeskus sen jälkeen kun se yksityistettiin.

Richard Hammond kolaroi samalla lentokentällä 2006, jolloin hänet pidettiin koomassa kaksi viikkoa. Hammond kolaroi, kun hänen suihkumoottorilla varustettu autonsa lähti käsistä yli 480 km/h nopeudessa.

Aiheesta aiemmin:

Zef Eisenberg pisti 542 hv turbiinimoottoripyörällään nopeusennätyksen uusiksi

Zef Eisenberg palaa hurjan loukkaantumisen jälkeen ennätyskisoihin 564 hevosvoiman suihkuturbiinipyörällään


 

 

Teksti Erkki Mäki, valokuvat Harvey Brewster / Straightliners