Twitterissä alkanut spekulointi näiden kahden merkin yhtiötoveruudesta nosti milwaukeelaisvalmistajan osakekurssia 2,6 %. Teslan kurssi puolestaan laski 1,9 %, kertoo Seeking Alpha.

Asiasta ei ole tiedossa mitään konkreettista kummaltakaan yritykseltä, mutta huhu riitti nostamaan Harley-Davidsonin kurssin ensi kertaa kymmeneen päivään yli 50 dollarin.

Pari vuotta sitten maailmalla liikkui lontoolaisen suunnittelijan Jans Slapinsin renderöimiä kuvia Tesla "M" -sähkömoottoripyörästä (kuva jutun aloituskuvana), mutta valmistajan ei tiedetä olleen millään tavalla mukana projektissa, eikä asiasta ole sittemmin kuulunut mitään. Konsepti herätti kuitenkin paljon mielenkiintoa.

Myös Harley-Davidson on puuhannut sähkömoottoripyörien parissa, mutta se pääsi huomattavasti pidemmälle, sillä se ajatti ihmisiä Livewire-konseptillaan niin ikään pari vuotta sitten. Se kuitenkin lopulta totesi, että aika ei ole vielä kypsä teknologian ottamiseksi tuotantoon tällä erää. Toisaalta yksi sen johtajista, Sean Cummings, lupasi mallin tulevan myyntiin vuonna 2020.

Tesla olisi tietenkin akkuteknologiansa puolesta luontainen yhteistyökumppani H-D:lle, mutta se ei välttämättä edellytä yhteisomistusta.

Aiheesta aiemmin:

Jos Tesla tekisi moottoripyörän, se näyttäisi tältä

Sähkö-Harley-Davidson tulee tuotantoon