Jos missasit oman pyöräsi hankinnan kevään satsista, niin ei hätää. Seuraava erä Harley-Davidsonin alabrändin Livewiren S2 Del Mar -mallia tulee myyntiin syyskuun 27. päivä, kertoo Electrek. Tosin emme tiedä, miten maantieteellisesti rajoittunut tuleva myynti on, ja miten monta kappaletta Del Maria tulee varattavaksi.

Ensimmäiset sata pyörää olivat yksilöllisesti numeroituja julkistussarjan malleja, joiden hinta Yhdysvalloissa oli 17 699 dollaria. Nyt myyntiin tulevat kappaleet lienevät lähempänä alkuperäistä, noin 15 000 dollarin, tavoitehintaa.

S2 Del Mar on teknisesti ottaen jo toinen sähkömoottoripyörämalli Livewireltä, mutta se on ensimmäinen merkin omaa tuotantoa oleva malli. 

Ensimmäinen malli oli nimeltään Harley-Davidson Livewire One, ja se ikään kuin perittiin H-D:ltä, ja se oli ulkoisestikin varustettu H-D:n tunnuksin. Milwaukeelaisvalmistaja etsi kuitenkin yhteistyökumppanit sähkömoottoripyörien valmistukseen, ja siirsi niiden valmistuksen pörssinoteerattuun tytäryhtiöön.

Harley-Davidson LiveWire S2 Del Mar. Ensimmäiset 100 kappaletta myytiin hujauksessa.

Harley-Davidson LiveWire S2 Del Mar. Ensimmäiset 100 kappaletta myytiin hujauksessa.

Livewire Onen hinta Yhdysvalloissa on noin 22 000 dollaria, meillä se on myynnissä noin 38 000 eurosta alkaen, joten on mielenkiintoista nähdä, mihin hinta S2 Del Marin osalta aikanaan Suomessa asettuu.

LiveWire S2 Del Marissa ei enää ole kallista Revelation-sähkömoottoria, vaan sen tilalla on perinteisempi suoravetomoottori. Samoin akusto on pienempi, ja kotelo toimii osana runkoa. Ratkaisu on osa Arrow-arkkitehtuuria, joka kehitettiin alkuperäistä Livewireä varten ja on skaalattavissa.

Electrekin saaman tiedon mukaan ensimmäiset julkistussarjan rajoitetun erän Del Marit toimitetaan tilaajilleen ensi keväänä, kun taas "normaalisarjan" pyörien tulevat omistajat saavat omansa aikaisintaan kesällä.

Del Marin lähin kilpailija on Zero, jolla on tarjolla useampia erilaisia malleja, jotka hinnaltaan ainakin Yhdysvalloissa jäävät alle sen. Livewiren vahvuus on eittämättä Harleyn laaja myyjäverkosto kotimaassaan ja myöhemmin sitten maailmalla.

Del Marin suoritusarvot eivät vieläkään ole tiedossa. Oletetaan, että huippunopeus on noin 160 km/h ja ajomatka latauksella 160 km. Ehkä ensi viikolla saamme asiasta lisää tietoa.

Aiheesta aiemmin:

Harley-Davidsonin toinen sähkömoottoripyörämalli LiveWire Del Mar julkistettiin, ensimmäiset sata myytiin reilussa vartissa!

Harleyn uusi keskikoon sähkömoottoripyörä, LiveWire Del Mar, esitellään huhti-kesäkuussa

Harley-Davidson eriyttää Livewire sähkömoottoripyörien valmistuksen pörssinoteerattuun tytäryhtiöön

Harley-Davidson LiveWire S2 Del Mar.

Harley-Davidson LiveWire S2 Del Mar.