Paikallinen mp-näyttely järjestettiin Seinäjoella tänä vuonna raviradalla. Tapasimme Ladies´ Club Pohjanmaan - Wima Finland:in osastolla Virpi Valkosen, Marjo Kivimäen, Sari Kekolan ja Johanna Rapon. Mistä tämän kertaisen teeman idea syntyi?

–  Vuosi sitten suunniteltiin edellisiä messuja, mutta ne menivät koronana takia pieleen. Tänä vuonna messut tulivat niin nopealla aikataululla, että viimevuotinen idea oli liian iso toteutettavaksi. Haluttiin pienempi teema.  

LBC:n osasto oli normaalia pienempi. Kuva: Johanna Rapo.

LBC:n osasto oli normaalia pienempi. Kuva: Johanna Rapo.

 

– Tällä kertaa kävi varmaan niinkin, että lähdimme kysymään, kenen pyörät pystyisimme saamaan paikalle? Pyrimme vuosittain ottamaan vähän erilaisia pyöriä, etteivät aina olisi ne samat esillä. Samalla haluamme viestittää mahdollisille uusille ajajille, jotka haluavat liittyä meihin, että joukkoon voi tulla, ajoipa minkälaisella moottoripyörällä tahansa. 

– Näissä pyörissä: #grandmagoingfast, "Marjon laulu" ja "Härpätin",  on teema sekä vahva tarina jo valmiiksi. Samalla ne kertovat paljon omistajiensa persoonasta, joten ajateltiin rakentaa osasto tästä näkökulmasta.

 

Virpi Valkosen Kawasaki Z900, #grandmagoingfast. Kuva: Johanna Rapo.

Virpi Valkosen Kawasaki Z900, #grandmagoingfast. Kuva: Johanna Rapo.

Virpi Valkonen, Kawasaki Z900 #grandmagoingfast

– Olen ajanut jo parikymmentä vuotta. Aikaisemmin minulla oli vanhempi, 2000-luvun alun Kawasaki Ninja. Kolme vuotta sitten kävin sillä toisen meidän kerholaisen kanssa Euroopassa ajelemassa. Viime kesälle haaveiltiin, että pitäisi lähteä Wima:n kansainväliseen tapahtumaan Hollantiin. Pikkuisen arvoin, että uskaltaako sillä vanhalla pyörällä lähteä. Sitten satuttiin menemään pyöräliikkeeseen ja osui kohille sopivan kokoinen pyörä. Sinänsä tuo pyörän teema, #grandmagoingfast, on tavallaan myös huumoria, että vaikka on isoäiti ja seuraava sukupolvikin ajaa moottoripyörällä, niin se sopii pyörääni, kun olen ehkä joskus "reikäpää". 

 

Pyörän nimi on taiteiltu pyörän tankkiin.

Pyörän nimi on taiteiltu pyörän tankkiin.

  

Mummotkin voivat olla nopeita. Viime kesänä lähdin lomareissulle ja  kävin ajamassa itsekseni "rautaperä-ajon". Unelmana oli lähteä täältä Etelä-Pohjanmaalta, käydä Hangossa ja Nuorgamissa. Huomasin, että kappas, se on 1800 kilometriä ja lähdin kokeilemaan. Niin kävin Hangossa mutkan ja ajoin yötä myöden kohti pohjoista. Sen 24 tunnin aikana ehdin Kaamaseen asti. Sinne parkkiin ja seuraavana päivänä käväsin Nuorgamissa mutkan. Pyörän osalta, tuollaiset pitkät matkat ja ajatus, että tykkään ajaa tällaisilla ja on vähän erilainen, kuin tuo Marjon pyörä,  kertoi Virpi Valkonen.

 

Marjo Kivimäki, Suzuki Intruder M800, 'Marjon laulu'

Marjo Kivimäki, Suzuki Intruder M800, 'Marjon laulu'

Marjo Kivimäki, Suzuki Intruder M800, "Marjon laulu"

– Olen ajanut 15 vuotta. Kerhossa olen ollut varmaan kymmenisen vuotta. Tämä on minun toinen pyörä. Ensimmäisellä ajoin viisi vuotta ja tämä tuli 10 vuotta sitten kehiin. Muutama vuosi sitten keksittiin maalata pyörä uudestaan. 

 

Taulu kertoo Marjon laulu -pyörän tarinan.

Taulu kertoo Marjon laulu -pyörän tarinan.

  

– Mietin teemaa, mikä minulle on tärkeää. Minulle on tärkeää musiikki, olen levyttänyt yhden laulun, jonka kertosäkeestä halusin tähän pyörään palan. Nuottiavaimesta lähtee kyseisen laulun kertosäe, kiertäen pyörän. Teimme sen yhdessä mieheni kanssa, minä 10% hän 90%. 

 

Kertosäe alkaa tästä.

Kertosäe alkaa tästä.

 

 
 
– Siinä näkyy molempien kädenjälki, virheineen. Pyörän edessä olevassa taulussa on kyseisen laulun sanat, mitkä nuotit pyörään on maalattu, miten pyörän maalaus on valmistunut ja miten kyseinen pyörä liittyy minuun. Vaikka joka kevät haaveilen vaihtavani isompaan pyörään, en enää voi, kun pyörä on minun näköinen, selitti Marjo Kivimäki.
 

Sari Poromaan Härpätin

Sari Poromaan Härpätin

 
 
Sari Poromaa, "Härpätin"
 
Haastatteluhetkellä Sari Poromaa ei itse ollut vielä ehdinyt paikalle, joten paikalla olleet aukaisivat Poromaan ja Härpättimen tarinaa.
 
– Sari Poromaa on sellainen keksijä, Pelle Peloton, joka tykkää värkätä käsin kaikennäköistä. Hän kerää kaikkea mitä löytyy rompetoreilta, työpaikan metalliroskiksesta, mistä milloinkin. Sitten hän alkaa aina rakentamaan jotakin. 
 

Kaikki osat on kiinnitetty nippusiteillä.

Kaikki osat on kiinnitetty nippusiteillä.

 
 
– Hän kiinnittää kaikki nippusiteillä, koska ideat aina kehittyy, joten hän voi irrottaa osat ja muutella sitä. Tämä on tuorein juttu hänen näkemyksestään ja parin viikon päästä se on varmaan taas ihan eri näköinen. Mutta ne aina lisääntyy, nuo härpäkkeet mitä hän siihen laittaa. Ja Sarihan ajaa itse sivuvaunullisella Uralilla. Heillä on niitä useampia ja puuhailee niiden kanssa. Kun näkee Sarin, niin hänen räiskyvä, ihana persoonansa pystyy täysin yhdistämään tuohon pyörään. 
 

Härpätin on täynnä hauskoja yksityiskohtia.

Härpätin on täynnä hauskoja yksityiskohtia.

Kuvateksti: Härpätin on täynnä hauskoja yksityiskohtia.
 
Kiitos hauskasta ja mielenkiintoisesta juttutuokiosta Ladies´ Bike Club Pohjanmaa - Wima Finlandin naiset: Virpi Valkonen, Marjo Kivimäki, Sari Kekola ja Johanna Rapo
 
Aiheesta aikaisemmin: