Cake Makka.

Cake Makka.

Makka on oikeastaan sovellusalusta, johon mahtuu kokonaisen perheen verran urbaaniin käyttöön tarkoitettuja kevyitä kulkineita. Ne sopivat sekä kaupunkiliikkumiseen, lyhyen matkan tavarakuljetuksiin sekä tietysti työ- ja koulumatkojen taittamiseen.

Makka tulee tarjolle kahtena eri perusmallina: Makka Rangena ja Makka Flexinä. Molempia kuljettaa takanapaan asennettu sähkömoottori.

Cake Makka.

Cake Makka.

Makka Range on mopedin tehoinen, 1,8 kW / 2,4 hv, ja kulkee maksimissaan 25 km/h. Sen hinta (Ruotsissa) on 3500 euroa. Pyörä painaa 55 kg, päälle tulee vielä 11 kilogramman painoinen vaihdettava akku. Makka Rangella voi ajaa kotimaassaan pyöräteillä ilman ajokorttia alhaisen maksiminopeutensa ansiosta.

Sekalaisessa ajossa Makka Rangella voidaan saavuttaa 60 kilometrin ajomatka latauksella.

Cake Makka.

Cake Makka.

Makka Flex on se tehokkaampi malli. Sen moottorin teho on 3,6 kW, 4,8 hevosvoimaa, ja huippunopeus yli 45 km/h. Hinnat alkaen 3800 euroa. Tarvittava ajokortti on AM tai B (EU:ssa). Ajomatka sekalaisessa ajossa on noin 50 km/ lataus.

Flex painaa saman kuin Rangekin; 55 kg + akku 11 kg.

Cake Makka. Integroidulla lastenistuimella.

Cake Makka. Integroidulla lastenistuimella.

Mallit ovat hyvin samannäköisiä, päältä et arvaa, kumpi on kumpi. Rakenne ja ulkonäkö ovat äärimmäisen selkeät, yksinkertaiset ja konstailemattomat, samalla ne ovat uusretron näköisiä.

Makkan voi varustaa erilaisilla kuljettamiseen sopivilla apuvälineillä, kuten lastenistuimella, isomman kyytiläisen kuljettamiseen tarkoituteulla istuimella sekä eri tavarankuljetustarpeisiin sopivilla järjestelmillä.

Cake Makka. Tavarankuljetukseen soveltuva versio.

Cake Makka. Tavarankuljetukseen soveltuva versio.

Pyörien paino/tehosuhde on hyvä, ja kevyitä pyöriä lienee helppo käsitellä myös liukasliikenteisessä kaupunkiympäristössä. Makka on varustettu kahdella ajotapavalinnalla. Vaihtoehto 1 on tarkoitettu lähiajoa varten, ja tarjoaa pisimmän ajomatkan latauksella. Kakkosvaihtoehdolla pyörässä on enemmän tehoa käytettävissä, mutta panematta liikaa painetta akunkestolle.

Kuten aiemmatkin Caken mallit, Kalk ja Ösa, pyörät valmistetaan Tukholmassa. Makkan toimitukset alkavat vuoden 2022 alkupuoliskolla.

Aiheesta aiemmin:

Kalk AP: ruotsalainen aurinkoenergialla ladattava moottoripyörä on suunniteltu salametsästäjien nappaamiseen Afrikassa

Cake perustaa Euroopan moottoripyörätehtaansa Ruotsiin

Kalk - uusi ruotsalainen offroad-sähkömoottoripyörä?

Cake Makka.

Cake Makka.