Huhujen lisäksi maailmalla alkaa myös näkyä todisteita siitä, että Transalp-malli todella on tulossa, ja että sen julkistus on odotettavissa piankin.

Japanista on mm. Bennett'sin mukaan saatu tieto kertoo, että uuden sukupolven Transalpiin tulisi 755 kuutiosenttimetrin rinnakkais-twin-moottori. Tuossa kokoluokassa Hondalla on jo olemassa NC750X, mutta uutuus olisi kevyempi ja tehokkaampi sekä varustettu pitkäiskuisemmalla jousituksella ja pinnavanteilla. 

NC:ssä käytetty moottori on pienitehoinen ja tilavuudeltaan 745 cm3. Oletuksena onkin, että tuleva moottori olisi Africa Twinin moottorista johdettu; pienikokoinen, mutta tehokkaampi. NC:n moottori tuottaa vain 43 kW / 58 hv, joten  oletettavaa on, että Transalpin uuden moottorin teholuokka liikkuu jossain 70-80 hevosvoiman välillä. Sen enempää siitä tuskin puristetaan, koska se tulee muuten liian lähelle 1100-kuutioisen Africa Twinin 102 hevosvoimaa. 

Todisteita kaupparekistereistä ympäri maailman

Honda Transalp XL700V vuosimallia 2008.

Honda Transalp XL700V vuosimallia 2008. Mallin valmistus lopetettiin 2013.

Uuden Transalpin pian tulevasta julkisesta esittelystä kertoo muun muassa se, että kuluvan vuoden helmi- ja maaliskuussa Honda on hakenut tavaramerkkioikeudet moottoripyörissä käytettävälle mallinimelle useista maista. Näitä ovat mm. USA, Japani, Australia, Uusi-Seelanti, Thaimaa, Singapore, Brasilia, Kiina, Intia, Indonesia, Malesia, Filippiinit, Venäjä, Turkki, Vietnam ja Etelä-Korea. Ja kaikki vain muutaman viikon sisällä.

Se on suurin tavaramerkkioperaatio, mihin Honda on ryhtynyt tänä vuonna tähän mennessä. Kuten huomasitte, Englanti ja EU puuttuvat listasta, mutta se johtuu pelkästään siitä, että Honda omistaa jo ennestään oikeuden Transalp-nimen käyttöön niissä.

Herhiläinen?

Toinen merkittävä tämänvuotinen tavaramerkkioikeuden haku on ollut moottoripyörän mallinimelle "Hornet" eli "Herhiläinen".  Sitä on haettu Japanissa, Singaporessa, Uudessa-Seelannissa, Venäjällä, Thaimaassa ja Brasiliassa ja Hondalla on, kuten arvasitte, ennestään oikeus käyttää sitä EU:ssa ja Englannissa.

Kytkentä Transalpiin tulee siitä, että tulevassa "CB750"-katupyörässä käytettäneen samaa moottoria kuin Transalpissa.

Kolmas tavaramerkkioikeuden haku samoihin aikoihin liittyy puolestaan mallinimeen "NT1100". Malli on Euroopassa nähtyjen tyyppihyväksyntätietojen mukaan katupyörä, jossa käytetään Afrcia Twinin 1100-kuutioista moottoria.

Aiheesta aiemmin:

Honda rekisteröi uudelleen "Transalp" -tuotenimen – uusi keskikoon adventure-malli tulossa?

Hondalta tulossa NT1100-matkamalli, perustuu Africa Twinin moottoriin