Onnenpäivät tv-sarjassa Arthur "Fonzie" Fonzarellin moottoripyöränä toimi oheisten kuvien vuosimallin 1949 Triumph Trophy 500 Custom. Pyörä myydään Bonhamsin Los Angelesin huutokaupassa 8. joulukuuta 2021.

Pyörästä on poistettu etulokasuoja ja ohjaustanko on vaihdettu pässinsarviversioksi.  Lisäksi polttoainetankki on maalattu hopeanväriseksi. Pyörää käytettiin kautta koko sarjan kymmenen tuotantokauden vuosina 1974 - 1984.

Trumppaa pidettiin yhdessä nahkarotsin ja viimeisen päälle aseteltujen hiusten kanssa näyttelijä Henry Winklerin esittämän Fonzien cooliuden lähteenä, ja pyörän hinnaksi huutokaupassa arvioidaan 69 000 - 100 000 euroa.

Pyörä oli ensi kerran Bonhamsilla myynnissä vuonna 2011, kun se oli lopulta löydetty. Pyörän on tv-sarjaa varten rakentanut yksi Hollywoodin legendaarisimpia stunt-miehistä, Bud Ekins. Hän teki sarjaa varten kolme pyörää, joista tämä yksi on tunnetusti jäljellä.

Nyt myynnissä olevan pyörän osti sarjan päättymisen jälkeen Oaklandista Kaliforniasta oleva Mean Marshall's Motorcycles suoraan Ekinsiltä.

Fonzien Trumppa varmuuden vuoksi viela takaapäinkin.

Fonzien Trumppa varmuuden vuoksi viela takaapäinkin.

Mikäli kyse on samasta pyörästä, niin se myytiin viimeksi vuoden 2018 kesäkuun lopulla Julien’s Auctionsin Hollywood Legends -huutokaupassa Planet Hollywoodissa Los Angelesissa hintaan 155 000 euroa. 

Ai miksikö jukeboksit ovat vaarassa, jos niitä enää missään on? Se johtuu tietenkin siitä, että Fonzie oli niin cool, että pystyi käynnistämään baarin jukeboxin "maagisella kädeniskulla" ilman kolikkoa. Ja valot syttymään pelkällä kahden sormen napsauksella, kertoo Wikipedia. Mahtoiko maaginen voima olla perua Trumpasta?

Lisätietoja Bonhamsin sivuilta

Aiheesta aiemmin:

Fonzien Triumph Trophystä maksettiin mukavat 155 000 euroa

Muistathan tv-sarja Onnenpäivien Fonzien? Varmaan, mutta tiesitkö, miksi hän sai tuoda moottoripyöränsä sisätiloihin?

Kiinnostaako: myynnissä Happy Daysin Fonzien nahkarotsi ja Trumppa sekä Galactican lentomoottoripyörä