Uudet toimitilat on varustettu huippumodernein tuotantovälinein ja 6800 neliometrin tilat mahdollistavat 8000 moottoripyörän vuotuisen tuotannon. "Tämä on vasta alkua", Nortonilla painotetaan.

Norton on kuulunut intialaiselle TVS:lle nyt puolentoista vuoden ajan, ja uudet toimitilat kertovat sen sitoutumisesta ja investointihalukkuudesta Nortoniin. Koko Nortonin tiimi on saatu saman katon alle, ja merkin 123-vuotisella historialla on mahdollisuus saada arvoistaan jatkoa.

Nortonin showroom.

Nortonin showroom-näkymää.

"Näyttelytiloista tuotantolinjaan, kaikki yksityiskohdat on tarkkaan harkittu edustamaan visiotamme Nortonin tulevasta menestyksestä", kerrotaan Nortonin sivuilla.

"Uusi päämaja pn täydellinen paikka uudelleenenergisoimaan liiketoimintaamme, kun viemme Nortonin brändiä kohti uutta menestystä, totesi Norton Motorcyclesin pääjohtaja Robert Hentschel. – Se kuvastaa sitoutumista moottoripyöriin, joita valmistamme, kertoen samalla, että emme tee kompromisseja laadun suhteen. 

Perintö vahvasti esillä

Perinne on Nortonilla tärkeässä roolissa.

Perinne ja merkin perimä on Nortonilla tärkeässä roolissa.

Kuten arvata saattaa, merkin perintö on vahvasti esillä historiallisten vanhojen Nortoneiden muodossa, mukana on myös legendaarisia kisapyöriä. Näyttelytiloista voi ikkunan kautta seurata tuotantotiimejä työssään. Kaikki on nähtävillä: jokainen työhuone ja lopputarkastustilat laatulaboratoriota ja moottorinrakennustiloja myöten. Toiminta on täysin läpinäkyvää. Salaisuuksia säilytetään piilossa vain design- ja t&k-tiloissa, missä kehitellään ja visualisoidaan uusia, tulevia malleja.

Uusi päämaja yhdistää samalla henkilöstöä: kaikilla on intohimona nähdä Norton-merkkisiä moottoripyöriä maailman teillä jälleen. Ja laatu on merkittävässä roolissa.

Laatu

Viimeistelyä.

Viimeistelyä.

Tuotantoalueella TVS on investoinut merkittäviä summia moderniin välineistöön ja tuotantoteknologiaan tuotantoprosessien parantamiseksi. Jokainen työvaihe on suunniteltu laatu ja jatkuvuus mielessä.

Valmistuksessa esimerkiksi runkoputket tarkastetaan ennen kuin ne kiillotetaan ja annetaan erikoishitsaajien työstettäviksi. Lopulta rungot kiillotetaan käsin lopullliseen asuunsa.

Nortonilla on myös omat testilaboratoriot missä tarkastetaan hitsauksen yhdenmukaisuus ja eheys.

Kasinhitsausta.

Käsinhitsausta.

Uudet tuotanto- ja toimitilat on suunniteltu kestävän kehityksen mukaan ja pienentämään hävikkiä sekä organisoitu tehokkaasti. Pohjaratkaisu mahdollistaa uusien valmistussolujen pystyttämisen tarpeen mukaan. 

Kaikki tulevat Nortonit saavat sekä alkunsa että päätepisteensä laatutarkastusten jälkeen komponenteista valmiiseen pyörään.

Tällä hetkellä Norton on saamassa valmiiksi uuden V4SV-huippumallinsa ja valmistelemassa pitkän aikavälin tuotesuunnitelmaansa.

Lähde: Norton Motorcycles Ltd Company.

Tulevaisuus?

Nortonilla on taakkanaan edellisen omistajansa eläkerahastoihin kohdistuneet petokset, joista uusi omistaja ei tietenkään ole vastuussa. Kovasta kohusta huolimatta Norton ei silloin saanut juurikaan valmiiksi uusia pyöriä halukkaista ostajista huolimatta. Valtaosa tilatuista ja maksetuista pyöristä jäi myös toimittamatta.

Nyt onkin mielenkiintoista nähdä, miten monta vuotta aikaa Nortonille on annettu tulla voitolliseksi. Sillä ei toistaiseksi ole ollut muuta esiteltävää kuin kokonaan uusittu V4SV-malli, mutta sen ostajakunta on rajallinen ja mallin speksejä muutettiin, esimerkiksi tehoa pienennettiin, edelliseen V4SS:ään verrattuna.

Viisi vuotta saattaa olla se aika, mitä Hentschelille on annettu nostaa legendaarinen brittimerkki jaloilleen, ja ensimmäinen tarkistus tehdään ehkä kolmen ensimmäisen toimintavuoden jälkeen. Siihen mennessä pitää varmaankin olla jo kasvavaa kysyntää ja toimituksia Nortonin tuotteille ja uusia kiinnostavia malleja valmiina syöksähtämään tuotantoputkeen.

Laatuun panostetaan. Kokonaan uusittu Norton V4SV.

Laatuun panostetaan. Kokonaan uusittu Norton V4SV.

Aiheesta aiemmin:

Norton rekisteröi käyttöönsä vanhoja mallinimiä – vihje uudesta tulevaisuudesta TVS:n hallussa?

Norton siirtymässä intialaisomistukseen?

Legendaarinen brittimerkki joutui selvitystilaan

Nortonin entinen pomo käytti eläkeyhtiöiden rahoja väärin – miljoonien korvaukset maksettavaksi

Vain Belgiassa: Perikunta löytää 11 tehdaslaatikkoon pakattua käyttämätöntä 70-luvun Nortonia, ja myy ne enempiä miettimättä?

Aikakapseli: myytävänä tehtaan paketissa käyttöönottamaton Norton Commando vuodelta 1977!