Jose Ignacio Cornejo, Honda. Kuva F. Le Floch.DPPI.

Yhdeksännen kisapäivän reitti oli tarkoituksella lyhyempi, pitäisikö sanoa "palauttava" kahteen edelliseen maratonpäivään verrattuna. Päivän kokonais mitta oli "vain 491 km verrattuna edellisten päivien noin 800 kilometrin ajourakoihin. Tiistaina erikoiskokeen mitta oli 287 kilometriä.

Rengasreitti ajettiin Wadi Ad Dawasirin läheisyydessä, ja se kulki pitkin Wajidin tasangon kanjoneita ja kohti Aseerin provinssia. Erikoiskoe kiipesi 800 -1200 metrin korkeuksiin, ja reitistä puolet oli hiekkaa ja noin 14 % dyynejä. Reitit ovat suurinpiirtein samanmittaisia parina seuraavana päivänä, ja rallihan päättyy perjantaina 14.1.

Suunnistaminen sujui koko joukon osalta ilman isoja virheitä, joten yöpaikkaan palattiin ilman mitään järisyttäviä muutoksia.

Tiistaisen 9. etapin 12 parasta.

Cornejo paransi asemiaan

Hondan nuorta voimaa edustava Jose Ignacio Cornejo otti toisen etappivoittonsa tämän vuoden Dakarissa. Cornejo kisasi koko erikoiskokeen ajan tallitoverinsa Ricky Brabecin kanssa, mutta onnistui ohittamaan tämän lopulta ja ottamaan etapin nimiinsä.

Cornejo ehti maaliin 1 min 26 sek ennen puolustavaa mestaria KTM:n Kevin Benavidesiä. Brabec ajoi kolmanneksi 1 min 47 sekuntia jäljessä.

Pablo Quintanilla, Honda. Kuva Florent Gooden, DPPI.

KTM:n Matthias Walkner ajoi neljänneksi ja Hondan Joan Barreda viidenneksi. Yamahan Andrew Short kiri kuudenneksi ja Husqvarnan Luciano Benavides seitsemänneksi. Kahdeksantena Hondan Pablo Quintanilla, yhdeksäntenä Yamahan Adrien van Beveren ja kymmenentenä Orlen Teamin Maciej Giemza.

Walkner kisan kärkeen

Matthias Walkner, KTM. Kuva Florent Gooden, DPPI.

Kisan kärkikolmikko jatkaa samana tiistain jälkeen, mutta kärkikaksikon järjestys muuttui. Vuoden 2018 Dakar-voittaja KTM:n Matthias Walkner siirtyi kärkeen, kun taas vuoden 2017 Dakar-ykkönen GasGasin Sam Sunderland tippui kakkoseksi.

Yamahan Adrien van Beveren jatkaa puolestaan kolmantena.

Hondan Pablo Quintanilla on hyvissä kyttäysasemissa mitalille neljäntenä vajaan minuutin van Beverenistä jääneenä, Walkneriin matkaa on 4 min 41 sek.

Viidentenä ajaa KTM:n Kevin Benavides 10 min 22 sek ja kuudentena Hondan Joan Barreda 10 min 57 sek ykköspaikasta. Cornejon onnistuminen etappivoittajana palkittiin siten, että hän nousi 12. sijalta seitsemänneksi. "Nacho" Cornejo on tosin jo liian kaukana kärjestä, 32 min 30 sek Walknerista, pystyäkseen kisaamaan mitalisijoista.

Kisan 12 parasta tiistain etapin tulokset mukaan lukien.

Kahdeksannella sijalla on Yamahan Andrew Short ja yhdeksäntenä KTM:n Toby Price. Hänhän on voittanut Dakarin 2016 ja 2019.

Kymmenentenä listalla on Hondan Ricky Brabec, 35 min 54 sek ykkösijasta jääneenä. Brabec kuuluu Dakarin voittaneiden kuljettajien hienoon kastiin. hänen mestaruusvuotensa oli 2020.

Tällä hetkellä toptenissä on neljä Hondaa, kolme KTM:ää, kaksi Yamahaa ja yksi GasGas.

Mielenkiintoisia päiviä on tiedossa!

Aiheesta aiemmin:

Dakar-ralli 2022: lähdöstä etapille neljä: tiukkaa yllätyksiä täynnä olevaa kisaa, kuten Dakarille kuuluukin

Dakar Rally 5. kisapäivä: Entinen MotoGP-kuski teki historiaa voittamalla etapin ensimmäisessä Dakarissaan

Dakar Rally, 6. kisapäivä: reittiä jouduttiin lyhentämään reilusti vaikeitten olosuhteiden vuoksi

Dakar Rally, 7. kisapäivä: Yamahan van Beveren kokonaiskisan kärkeen

Dakar Rally, 8 kisapäivä: Sunderlandille etappivoitto, samalla koko kisan kärkeen

Sam Sunderland, GasGas. Kuva Florent Gooden, DPPI.