Derbyn oikeusistuin totesi, että Stuart Garner on laittomasti investoinut 11 miljoonaa puntaa, reilut 13 miljoonaa euroa ihmisten eläkerahoja moottoripyöräbusinekseensa. Siten toimimalla hän on raunioittanut monen eläkesuunnittelmat.

Oikeus tuomitsi Garnerin kolme kahdentoista kuukauden rangaistusta, jotka vähennettiin kahdeksan kuukauden vapausrangaistukseksi, mutta tuomio toteutetaan kahden vuoden ehdonalaisena.

Lisäksi Garner tuomittiin miltei 21 miljoonan punnan vahingonkorvauksiin. Tosin hänet on jo aiemmin julistettu konkurssiin.

Tuomari Nirmal Shant totesi Garnerille tuomiota lukiessaan, että "kyse ei ole pelkästään taloudellisten vahinkojen aiheuttamisesta. Olen lukenut lausunto lausunnon jälkeen, millaisia traumoja olette aiheuttanut tavallisten ihmisten elämään, jotka luulivat investoivansa tulevaisuuteensa. Monet heistä puhuivat rikkoutuneista parisuhteista, huonontuneesta terveydestä sekä joutuneensa kohtaamaan sen, että joutuvat työskentelemään paljon aikomaansa pidempään aiheuttamanne taloudellisen vahingon vuoksi."

Asiasta kertoi mm. BBC

Norton ajautui pari vuotta sitten konkurssiin, mutta sittemmin intialainen TVS Motor Company osti sen, ja on panostanut merkin uuteen tulemiseen tosissaan.

Aiheesta aiemmin:

Norton Motorcyclesin edellinen omistaja joutumassa vankeuteen työntekijöidensä eläkerahojen väärinkäytöstä

Norton siirtymässä intialaisomistukseen?

Nortonin entinen pomo käytti eläkeyhtiöiden rahoja väärin – miljoonien korvaukset maksettavaksi