Newyorkilaismiehen skootteri, Honda Metropolitan varastettiin. Mutta ei hätää, hän oli asentanut pyöräänsä Applen Airtag-paikantimen, joten hän pystyi jäljittämään varkaat. Tosin he pieksivät hänet perusteellisesti.

Skootterin omistaja Stephen Herbert totesi olleensa onnekas, että selvisi selkäsaunasta hengissä. 

Airtagin avulla on helppo jäljittää kadonneita tavaroita, vaikkapa kukkaroaan tai avaimiaan, jolloin iPhone lähialueelta näkee suoraan missä laite on. Plus että sen avulla saa Airtagin lähettämään ääntä, jos tagi on vaikkapa jäänyt kukkaroineen vaikkapa kaappiin pannun takin taskuun.

Lisäksi Applen Find My Network -toiminnon avulla pystyy hakemaan kadonnutta tavaraa anonyymisti maailmanlaajuisesti. Se, kannattaako Airtagia käyttää tuolla tavalla varastetun tavaran etsintään kuin Herbert teki, on tietysti aivan toinen juttu. Hän sai huomata, miten vaarallista se on.

Kun Herbertin Honda Metropolitan varastettiin, hän paikansi sen Airtagin avulla. Hän löysi skootterin, kohtasi ilmeisen varkaan ja soitti poliisille. Varas lähti, mutta tuli takaisin toisen miehen kanssa. Ja molemmat hyökkäsivät Herbertin kimppuun.

Molemmat hakkasivat ja potkivat miestä niin, että tämä toivoi vain, että nämä lopettaisivat ja häipyisivät skootterin kanssa – kuten sitten lopulta tekivätkin.

Herbert jäi paikalla pahasti murtuneen nenän ja tulevien leikkausten kera. Onneksi sentään henkikulta säilyi.

Ehkä pieni tuumaustauko ja soitto poliisille sekä poliisin odottaminen paikalle olisi ollut paljon parempi ratkaisu?

Asiasta kertoi Cult of Mac.

Aiheesta aiemmin:

Applen Airtag -paikannin auttoi löytämään varastetun moottoripyörän – samalla se saattoi toimia pelottimena

Näin varmistat, ettei kukaan ole laittanut jäljitintä tavaroihisi, autoosi tai moottoripyörääsi

Apple Watch kutsui ambulanssin paikalle motoristin jouduttua onnettomuuteen ja yliajajan paettua paikalta