Ducati ylitti 60 000 toimitetun pyörän rajan ensi kertaa, ja se toimitti niitä asiakkailleen globaalisti 61 562 kappaletta vuoden 2022 aikana kaikista maailmatilannetta leimanneista logistiikka- ja komponenttien saatavuusongelmista huolimatta.

Merkin myynti kasvoi 3,6 % vuoteen 2021 verrattuna.

Vuonna 2022 Italia vahvisti asemaansa Ducatin päämarkkinana, sen kasvu oli 10 prosenttia ja kotimaahansa valmistaja toimitti kaikkiaan 9578 moottoripyörää. Toiseksi suurin markkina on Yhdysvallat, vaikka pudotusta edellisvuoteen 6 prosenttia. Sinne laivattiin kuitenkin 8441 Ducatia.

Kolmanneksi tärkein markkina on Saksa, jonka kysyntä nousi 9 %, ja myytyjen pyörien kokonaismäärä oli 6678 kappaletta.

Myyntiä ja menestystä

Myydyin malli oli jälleen eri versioineen Multistrada V4, joita toimitettiin maailmanlaajuisesti kaikkiaan 10 716. Kakkosena tuli Monster-perhe, myynti 7971 kappaletta ja kolmantena sitten Scrambler Ducati 800 tuoteperhe, joita meni kaikkiaan 6880 kappaletta.

Ducatilla oli loistovuosi muutenkin, sillä merkin menestystarinaan lisättiin vakuuttavat maailmanmestaruudet sekä MotoGP:ssä että World Superbikessa.

2023 Ducati Diavel V4.

2023 Ducati Diavel V4.

Samalla Ducatin myyntiverkosto jatkoi laajenemistaan ennätykselliseen 821 jälleenmyyjään globaalisti. Kokonaan uusia markkinoita olivat Brunei, El Salvador ja Mongolia. Ducati-jälleenmyyjiä löytyy nyt 96 eri maasta.

Vuodelle 2023 valmistaja on esitellyt kahdeksan uutta mallia, joiden joukossa ehkä odotetuimpina Multistrada V4 Rally ja Diavel V4. Viime mainittu äänestettiin 2022 Milanon moottoripyöränäyttelyn kauneimmaksi. Lisäksi uutuuksien joukossa on uusittu Scrambler-tuoteperhe.

Ducatin pääjohtaja Claudio Domenicali totesi menestyksen johtuvan vakaasta investoimisesta innovatiivisten moottoripyörien kehitystyöhön sekä jatkuvaan tuotteiden laadun parantamiseen. Hän myös uskoo brändin olevan tuoreiden maailmanmestaruuksiensa myötä entistä halutumpi.

Ducati uskoo kasvuun vuonna 2023, vaikka yleiset taloudelliset näkymät ovatkin heikentyneet, kiitos laajentuneen myymäläverkoston ja positiivisen tilausportfolion.

Aiheesta aiemmin:

Jos havittelit omaa, myöhästyit: Ducati Panigalen MM-juhlamallit myytiin loppuun tunneissa

Ducati juhlisti MotoGP:n ja Superibiken maailmanmestaruuksiaan kahdella rajoitetun valmistuserän erikoismallilla – ja millaisilla!

Ducati vei EICMA-messujen kauneimman moottoripyörän tittelin jo 11. kerran