Intialainen maailman suurin keskikokoisten moottoripyörien valmistaja Royal Enfield on samalla maailman vanhin katkeamattomasti toiminut moottoripyörävalmistaja. Yhdysvaltoihin tuotiin ensimmäiset Himalayanit vuonna 2018.

Nyt sen Pohjois-Amerikan päämaja on vapaaehtoisesti takaisinkutsumassa tiettyjä vuosimallien 2017-2021 Himalayan adventuremalleja sellaisen ongelman vuoksi, mikä jokaisen Himalayanin omistajan pitäisi ehkä tiedostaa: Yhdysvaltain tieliikenneviranomaisen National Highway Traffic Safety Administrationin, NHTSA:n, mukaan ongelmana saattaa olla mahdollinen jarrujen toimimattomuus, jonka voi aiheuttaa korroosio jarrusatuloissa. Korroosion aiheuttajaksi on RE:n mukaan selvinnyt teiden suolaus talvisin, kertoo Milwaukee Business Journal.

Ongelma on selvinnyt Pohjois-Amerikan ulkopuolella, missä on tutkittu Himalayan-malleja. Tutkimus paljasti, että ongelma syntyy pitkäaikaisesta altistumisesta maantiesuolalle, jota käytetään jäisten teiden sulattamiseen. Herkkyys maantiesuolalle  saattaa aiheuttaa vahinkoa jarrumännän sylinteriin ja muihin osiin.

Se voi aiheuttaa epätavallisia ääniä jarrutettaessa, lisääntynyttä jarrujen hankausta, epätavallista vaikeutta siirtää moottoripyörää, kun moottori ei ole käynnissä sekä lisäksi se voi vaikuttaa jarrujen toimintaan.

Royal Enfield NA kertoo, ettei ole saanut raportteja tai valituksia aiheesta myyjiltä tai asiakkailta eikä myöskään loukkaantumisista ole tietoa.

Takaisinkutsu Pohjois-Amerikassa koskee noin 4900 Himalayania. Jälleenmyyjät uusivat etu- ja takajarrusatulat ilman kustannuksia asiakkaille.

Aiheesta aiemmin:

Royal Enfield Himalayanista tulossa modernimpi, tehokkaampi ja seikkailullisempi versio

Päivän video: maailman ainoa sarjatuotannossa ollut diesel-moottoripyörä ylsi 900 kilometriin tankillisella – kulutus 1,25 l/100 km

Royal Enfield juhlisti 120-vuotistaivaltaan retkikunnalla Etelänavalle Himalayan-malleilla

Royal Enfield päivitti Himalayan adventure-malllinsa Euro 5 -kelpoiseksi

Päivän video: Ilmestyskirja Wow – tällainen on turboahdettu Royal Enfield Himalayan maailmanlopun tunnelmissa

Ostaisitko Royal Enfield Himalayanin omaksesi 4474 eurolla?