Kaarreajon perusteita treenaamaan

Tulevan kesän ajoharjoittelutapahtumista touko-kesäkuun päivät tulevat myyntiin MotOrgin jäsenistölle keskiviikkona 22.3.2023 klo 18, muille viikkoa myöhemmin. Mukana ovat tuttuun tapaan suositut Ajotaito 2 & 3-koulutukset. Ajotaito 2 on kaarreajon perusteisiin keskittyvä ennakoivan ajon kurssi, jolle osallistuminen ei vaadi yhdistyksen jäsenyyttä ja se on ilmainen – osallistujan tulee vain ostaa lippu kyseisen päivän hitaaseen ryhmään.

Ajotaito 3 puolestaan vaatii osallistujalta MotOrg ry:n jäsenyyden ja se on hieman enemmän radalla ajaneille suunnattu maksullinen jatkokoulutus. Ajoharjoittelutapahtumissamme on usein mukana valokuvaajia, kuten hovikuvaajamme Timo Holländer, joka julkaisee otoksensa Flickr-palvelimelle, josta niitä saa ladata omaan, ei kaupalliseen käyttöön.

Tänä kesänä paluun tekee parin vuoden tauon jälkeen monien odottama MotOrg Race-kerhokisa, joka ajetaan sekä Alastarolla että Kemoralla. Uutena mukaan tulee mahdollisuus suorittaa SML:n ajajatutkinto MotOrg Racen yhteydessä - tästä on tiedotusta luvassa lisää lähempänä.

MotOrgin järjestämää ajoharjoittelua. Kuva Timo Holländer.

MotOrgin järjestämää ajoharjoittelua. Kuva Timo Holländer.

MotOrg tukee kummikisakuljettajaansa – hae nopsaan!

MotOrg ry on jo vuosia tukenut myös nuoria kilpakuljettajia tarjoamalla mahdollisuuden harjoitella ilmaiseksi yhdistyksen järjestämissä ajoharjoittelutapahtumissa. Kummikuljettaja on alle 26-vuotias, jo kilpaa ajava tai kilpauraa vähintään SML:n järjestämissä kilpailuissa tavoitteleva MotOrg ry:n nuorisojäsen. Ajokauden alkua odotellessa haku Kummikuljettajaksi on avattu ja hakuaikaa on 31.3.2023 asti.

Lisätietoa Kummikuljettajuudesta löytyy foorumilta.

Ajokoulutusta myös mopo- ja kevari-ikäisille

Ajokoulutusta on useampana vuonna tarjottu myös mopo- ja kevari-ikäisille nuorille Hyvinkäällä sekä ensi kertaa viime kesänä Paimiossa, yhteistyössä kaupunkien nuoriso- ja liikuntapalveluiden kanssa. Nuoret ovat saaneet harjoitella hidasajoa, jarruttelua sekä pujottelua kouluttajiemme opastuksella - sekä ajaa vapaata ajoa kartingradalla. Tämän kevään kuvioista tiedotetaan myöhemmin.

MotOrg järjestää ajoharjoittelua kaikilla Suomen moottoriradoilla. Kuva Timo Holländer.

MotOrg järjestää ajoharjoittelua kaikilla Suomen moottoriradoilla. Kuva Timo Holländer.

Jäsenetu: MT-07 Jammu lainattavissa tankkaushinnalla

MotOrg ry:n varmasti yksi hienoimmista jäseneduista on niin sanottu MotOrgBike, eli Yamaha MT-07 vuosimallia 2017, jota jäsenet saavat lainata pelkän tankkauksen hinnalla.

MotOrgBike päivitettiin viime kesänä ja vuosia hyvin palvellut Kawasaki ER6-N teki tilaa uudemmalle ja hieman raikkaammalle kulkupelille. MotOrgBikea saa lainata kaikki yhdistyksen jäsenet, joilta löytyy ajokortti joka oikeuttaa ajamaan täysitehoista moottoripyörää, mutta moottoriradalle pyörällä saa mennä ainoastaan osallistuttaessa Ajotaito 1 tai 2 -kurssille. MotOrgBiken lainaus tapahtuu Vantaalta Eurobikerin liikkeestä. Lainakalenteri ja varausehdot löytyvät foorumilta.

Moottoripyora.org on osa kulttuuriperintöämme!

 

MotOrgin viimekesäinen ilmainen tehopenkkimittaustapahtumakin oli iso menestys. Kuva Satu Jokiranta.

MotOrgin viimekesäinen ilmainen tehopenkkimittaustapahtumakin oli iso menestys. Kuva Satu Jokiranta.

MotOrg ry on vuonna 2004 perustettu, vapaaehtoisvoimin toimiva valtakunnallinen ja kaikille avoin moottoripyöräyhdistys, jolla on vuosittain n. 800-1000 jäsenmaksun maksanutta jäsentä ympäri Suomea. Se järjestää joka kesä yhteensä parikymmentä ajoharjoittelutapahtumaa kaikilla Suomen suurimmilla moottoriradoilla, erilaisia muita tapahtumia. Viime kesänä esimerkiksi Tehopenkkipäivä Vantaalla, jossa kaikki halukkaat riippumatta ovatko jäseniä vai eivät, saivat mittauttaa moottoripyöränsä tehot ilmaiseksi. Lisäksi aktiiviset jäsenet järjestävät toisilleen mm. ryhmäajeluita ja viikottaisia kokoontumisia sekä muita tapahtumia.

MotOrg ry ylläpitää ja hallinnoi Suomen suosituinta moottoripyöräfoorumia, moottoripyora.org:ia - joka on muuten juuri tallennettu Kansalliskirjaston verkkoarkistoon kulttuuriperintönä.

Lisää tietoa MotOrg ry:stä ja linkit sosiaalisiin medioihin sekä foorumille löydät osoitteen https://linktr.ee/motorg kautta.

Aiheesta aiemmin:

Onko pyöräsi nössö vai tehotykki? MotOrg järjestää ilmaisen tehonmittaustapahtuman 11.6. Vantaalla

Haluatko oppia ajamaan paremmin, kysyy Motorg ry.

Elämäsi tilaisuus kokeilla: moottoripyöräjärjestö tarjoaa moottoripyörän jäsenistönsä käyttöön

Säät suosivat Vappuajoja ainakin Oulussa, Kuopiossa, Vaasassa ja Alavudella - katso kuvat

Suomen Motoristit ry kehittää uutta mp-kouluttajien koulutusjärjestelmää