Tänä vuonna palkitut neljä ajoneuvoa nostivat Hondan Red Dot -palkittujen mallien määrän yhteensä kolmeentoista neljän viime vuoden aikana. Red Dot Design on kansainvälisesti arvostettu muotoilu- ja innovaatiopalkinto, joka myönnetään poikkeuksellisen esteettisille, toiminnallisille, älykkäille tai innovatiivisille tuotteille. 50 kansainvälisen asiantuntijahenkilön muodostama jury testaa ja arvioi jokaisen ehdokkaan. Siten voittajat heijastavat kuluttajien viimeisimpiä teknisiä, sosiaalisia, taloudellisia ja ekologisia vaatimuksia.

– Tänä vuonan Honda juhlii 75:ttä toimintavuottaan ja usean Red Dot Design -palkinnon vastaanottaminen tuotedesign-kategoriassa neljättä vuotta putkeen sekä auto- että moottoripyörätuoteryhmissämme, on fantastinen ja osoitus kehitysprosesseittemme laadusta. Uskomme uniikkiin ihmiskeskeiseen design- ja käytettävyyslähestymistapaan, ja on palkitsevaa nähdä, että fokuksemme heijastuu jatkuvissa Redot Design -palkinnoissa, toteaa Hondan muotoilujohtaja Toshinobu Minami

Honda CB750 Hornet.

Honda CB750 Hornet.

Uudelle CB750 Hornetille myönnettiin tuotedesign-palkinto. Malli on Hondan Rooman design-tiimin käsialaa, ja nojaa vanhan Hornetin pohjalle. Pyörä on kuitenkin täysin uusi 755 cm3 rinnakkais-twin-moottoreineen ja runkoineen. Tiimi pyrki tekemään uudesta Hornetista modernin teknisen kauneuden ilmentymän terävine linjoineen ja aggressivisine kulmineen. Pyörälle tunnusomaisin piirre on polttoainetankki, johon on otettu mallia herhiläisen (Hornet) siiven muodosta, ja joka edustaa sitä lihaksikkuutta ja atletismia, joka yhdistetään streetfighter-tyyppisiin moottoripyöriin.

Honda XL750 Transalp.

Honda XL750 Transalp.

Samalla uudella moottorilla varustettu XL750 Transalp saavutti huippupalkinnon Red Dotin juryltä. Tuore malli merkitsi kunniakkaan mallinimen paluuta Hondan valikoimiin vuosikymmenen poissaolon jälkeen. Uutuus on tunnistettavissa ikonisen alkuperäisen 1986 Transalpin seuraajaksi, mutta erehtymättömän modernilla ulkonäöllä varustettuna, kiitos veistoksellisen katteen ja tuulilasin, jotka yhdessä vähentävät ajoviimaa ja parantavat sääsuojausta. Virtaviivainen, yksinkertainen ja puhdaslinjainen; ikoninen pitkäjalkainen ajoasento on säilynyt ennallaan, projisoiden sitä, mistä malli on parhaiten tunnettu: seikkailullisuudestaan.

Tämänvuotiset palkinnot nostivat Hondan saamien Red Dot palkintojen määrä 13 sitten vuoden 2020. Mukaan kuuluu "Best of the Best" palkinto vuodelta 2020, joka meni Honda e:lle. Sekä se että CBR1000RR-R Fireblade SP ovat siitä lähtien olleet edustettuna Red Dot Design -museossa Essenissä, Saksassa, jossa on eräs maailman tärkeimmistä nykyaikaisen muotoilun näyttelyistä, kerrotaan Hondan tiedotteessa.

Aiheesta aiemmin: 

Hondalle kolme Red Dot Design -palkintoa – yksi niistä 2020 Firebladelle

Hondan Forza 750 -skootterille muotoilupalkinto

Yamaha XSR900 voitti arvostetun design-palkinnon

Akrapovič voitti design-palkinnon Ducati Panigalen putkistolla

Yamahan Tricity 300 -skootterille arvostetut iF Design Award ja Red Dot Design Award -muotoilupalkinnot