AMA, American Motorcyclist Association vastaa Bonnevillen suolatasangolla järjestettävistä legendaarisesta nopeusennätysten murskaamiseen tähtäävän viikon järjestelyistä.

– Olemme innoissamme voidessamme kertoa paluusta suolatasagolle erääseen odotetuimmista moottoripyöräalan tapahtumista. Vuoden mittaisen tauon jälkeen näemme mielettömän näytöksen vauhtia, taitoa, ja kykyä tehdä uusia nopeusennätyksiä, hehkutti AMA:n rata-ajojen johtaja Ken Saillant.

 AMA Land Speed Grand Championship, joka tunnetaan myös nimellä Bonneville Motorcycle Speed Trials, on maailman tärkein moottoripyörien nopeusennätysten murskaamistapahtuma. Paikalle tulevilla kisaajilla on vain yksi asia mielessä: ajaa nopeasti.

Tapahtumalla on sekä Fédération Internationale de Motocyclisme'n eli FIM:in että AMA:n status, joten tapahtumassa tehdyt ennätykset pätevät sekä Yhdysvalloissa että maailmanlaajuisesti, ja luokat yltävät 50 kuutiosenttimetrin minipyöristä 3000 cc streamlinereihin.

Tapahtumaan osallistuvat ajoneuvot luokitellaan moottorin tilavuuden, modifikaation tasojen ja eri asteella olevan streamliningin mukaan.

Tasangolla on vauhtiviikon aikana mahdollisuus myös vain testata pyörää ja ottaa sille aikaa Run Watcha Brung -luokassa.

Viime vuonna sateet ja lopulta tulvat heikensivät suolatasangon kuntoa niin, että tapahtuma jouduttiin perumaan, mutta nyt ennätysten tavoittelijat toivotetaan tervetulleiksi elokuun 27-31. päivinä.

Tapahtumasta, säännöistä ja järjestelyistä saat lisää tietoa Bonneville Motorcycle Speed Trials’in sivustolta täältä.

Lähde: AMA, American Motorcyclist Association.

Aiheesta aiemmin:

Bonnevillen suolatasangon nopeusennätysajot peruttiin tulvimisen vuoksi

Bonnevillen suolatasangon pelastamiseksi aloitetaan massiivinen operaatio

Bonnevillen suolatasangolla kovaa menoa: 10 uutta maailmanennätystä ja 50 kansallista ennätystä