Borgo Panigalessa oli juhlittiin ensin hyvin sujunutta, Ducatin toimitettujen pyörien. liikevaihdon ja kannattavuuden kannalta parasta vuotta 2022. Nyt sen jatkoksi tuli uusi vuoden ensi neljänneksen myyntiennätys: asiakkaille toimitettiin sen aikana kaikkiaan 14 725 Ducatia.

Uutta ennätystä siivitti hyvä menestys valmistajan huippumarkkina-alueilla: Italiassa Ducati toimitti 2717 pyörää asiakkaileen, kasvua 7 prosenttia. Yhdysvalloissa, joka on italialaisvalmistajan toiseksi suurin markkina, myytiin 1677 pyörää, kasvua peräti 21 %. Saman verran nousi prosenteissa myynti kolmanneksi suurimmalla markkina-alueelllla Saksassa, jossa myytiin 1666 Ducatia.

Kaikkiaan pyörien toimitusmäärä kasvoi 9 prosenttia maailmanlaajuisesti verrattuna vuoden 2022 vastaavaan jaksoon.

Multistrada V4:n suosio vain kasvaa. Sen eri versioita toimitettiin kaikkiaan 2668 kappaletta. Hyvänä kakkosena tuli Monster 2005 pyörällä. Kokonaan uuteen segmenttiin suunnatusta DesertX:stä on tullut kolmanneksi kysytyin Ducatin malli, toimitusmäärä 1442 kappaletta.

Ducatilla on myyntiä yli 90 maassa ja kaikkiaan yli 800 jälleenmyyjän kasvava verkosto. Tämän vuoden mittaan uusia diilereitä tulee 55, joista osa on jo aloittanut toimintansa vuoden kolmen ensi kuukauden aikana. Näiden joukossa on ensimmäinen sekä Audeja että Ducateja myyvä liike Sveitsissä, joka avattiin maaliskuussa Zürichissä.

Aiheesta aiemmin:

Ducati ylsi ennätysmyyntiin 2022 – veturina tämä malli

Ducati vei EICMA-messujen kauneimman moottoripyörän tittelin jo 11. kerran

Ducatin tulos 2021: kaikkien aikojen pyörämyynti, liikevaihto ja tulos

Ducati selvisi voitollisena haastavasta koronavuodesta 2020