Varsinkin Intiassa sähkömoottoripyöräteollisuus kasvaa kovaa vauhtia. Markkinoille tulee uusia toimijoita, ja osa vanhoista, isoista pelureista perustaa erillisiä yrityksiä hoitamaan sähkömoottoripyöriensä valmistusta.

Eicher Motor omistaa Royal Enfieldin, ja sen pääjohtaja Siddhartha Lal on kommentoinut sähköajoneuvojen valmistusta. Hän on todennut, että "sähköinen ajoneuvojen valmistus on sekä Royal Enfieldin että Eicher Motorin ytimessä. Ellei mikään dramaattisesti muutu, sähköajoneuvot tulevat pysymään RE:n ja Eicher Motorin nimen alla," Lal vakuuti. 

Lal esitti näkemyksensä sen jälkeen, kun esimerkiksi TVS Motor ja Bajaj Auto ovat joko jo siirtäneet sähköajoneuvojen valmistuksen erilliseen liiketoimintayksikköön tai ovat tekemässä sen. Hero Motocorp on jo aiemmin aloittanut sähkömoottoripyöriensä valmistuksen toisen tuotemerkin alle. Tosin sen syyt ovat historialliset.

Lal kertoo, että hänen yrityksensä tutkivat kaikki vaihtoehdot ja tiedostavat, mitä muut ovat tekemässä, mutta toteaa, ettei ne ole matkimassa muita. 

- Sähköisten ajoneuvojen valmistus tulee olemaan Eicher Motorsin ja Royal Enfieldin kasvun moottori tulevaisuudessa ja säilyy näiden tuotemerkkien alla, Lal vakuutti.

Yritys on myös perustanut erillisen yksikön terävöittääkseen business fokustaan. Lisäksi yritys on palkannut yli sata insinööriä, kertoo Autocar India.

Lal'in mukaan yrityksen ensimmäinen sähkömoottoripyörä on vielä kahden vuoden päässä, mutta valmistelut ovat täydessä käynnissä. Valmistus aloitetaan yrityksen perinteisillä tuotantolaitoksilla, ennen kuin se siirtyy uuteen tuotantolaitokseen, joka tulee Cheyyariin, Tamil Naduun.

Yrityksen testikuljettajat koeajavat jo prototyyppejä, joten oletammeko, että parin vuoden vuoden kuluttua Suomenkin teillä liikkuu sähköisiä Royal Enfieldejä?

Aiheesta aiemmin:

TIISTAI 13.3.2018 

Klassikkovalmistaja Royal Enfield ilmoitti kehittelevänsä sähkömoottoripyörää

LAUANTAI 11.4.2015 

Royal Enfield muutettuna sähköpyöräksi - ei hassumpaa?

PERJANTAI 15.7.2022 

Tässä maassa myytiin yli 240 000 sähkömoottoripyörää puolessa vuodessa – arvaatko mikä se on

LAUANTAI 5.3.2022 

Maailman suurin mp-valmistaja julkisti uuden Vida-nimisen sähkömoottoripyörien brändin

LAUANTAI 1.10.2022

Intialainen Hero sijoitti 60 miljoonaa euroa amerikkalaiseen sähkömoottoripyörävalmistajaan