Rico Salmela on hieno esimerkki siitä, että rakkaus lajiin ja harjoittelu tuottaa tulosta. Ilman hyvää tiimiä ja perheen tukea ei paraskaan kilpailija pärjää. Salmelalla on oma isä matkassa mukana ja koko perhe tukee Ricon kilpailemista. Isän työ vie usein Eurooppaan, joten työ ja kilpaileminen on ollut helpompaa sovittaa yhteen. Rico kertoo äidin olevan suurin tukijansa, joka kannustaa aina, vaikka ei olisikaan ollut se paras päivä.

Rico aloitti ajamisen jo kaksivuotiaana motocrossin parissa, mutta viisivuotiaana ratamoottoripyöräily vei mukanaan. Nyt viisitoistavuotias kertoo harrastavansa radan ulkopuolella juoksua ja brasilialaista jiujitsua. Lempiaineet koulussa ovat liikunta ja historia.

”Unelmani on tulla kaikkien aikojen parhaimmaksi ajajaksi ja MotoGP:n maailmanmestariksi. Kilpasankarini on Casey Stoner, koska hänen ajotyylinsä on niin hämmästyttävää. Myös minun kilpanumeroni tulee Casey Stonerilta "27". sanoo Rico.

Rico Salmela kilpailee kaudella 2023 Red Bull MotoGP Rookie Cupin lisäksi FIM JuniorGP:tä, jossa on vielä kaksi osakilpailua jäljellä Espanjassa. Rico on pisteissä nyt viidentenä. Nyt on vahvistunut jatko Rookie Cupissa kaudella 2024. Lopullinen sijoitus Red Bull MotoGP Rookie Cupissa tällä kaudella on neljäntenä. Vahva tekeminen ja jatkuva kehittyminen lupaavat hyvää tulevalle kaudelle.

Tavoitteet on hyvä laittaa korkealle, jos meinaa menestyä. Rookie Cup ja JuniorGP -luokassa kilpaileminen antavat hyvää kokemusta ja kasvattaa nuorta kilpailijana. Ajotyyli ja tekniikka paranee kausi ja kisa kerrallaan.

"Lempiosuuksiani radalla ovat yleensä kovat jarrutuskäännökset, koska siellä pääsee testaamaan pyörän jarruttamista ja samaa käännöksen sisääntulossa saa liukumaan käännöksestä ja se on niin hauskaa. Rakastan kilpa-ajoa ja moottoripyöriä, mutta voiton tai menestymisen tunne on vain jotain erilaista ja se motivoi jatkamaan kovaa työtä. Mutta myös tiimityöskentely on minulle erittäin tärkeää. Jos haluat tulla suureksi kilpailijaksi, sinun on tehtävä töitä sen eteen.", miettii Rico.

Angel Piqueras, Alvaro Carpe ja Rico Salmela, Red Bull Rookies Cupin ensimmäisestä osakilpailusta Itävallan MotoGP:n yhteydessä Spielbergissä.

Angel Piqueras, Alvaro Carpe ja Rico Salmela, Red Bull Rookies Cupin ensimmäisestä osakilpailusta Itävallan MotoGP:n yhteydessä Spielbergissä.

Salmela ja tiimi ovat parhaillaan Espanjassa harjoittelemassa tulevia European Talent Cup osakilpailuja varten. FIM Junior Cupissa kilpaillaan vielä Espanjassa 8.10. Aragonilla ja 5.11. viimeisessä osakilpailussa Circuit Ricardo Tormalla.

Seuraa Ricoa somessa @ Rico Salmela #27

European Talent Cup -pistetilanne täältä. Red Bull MotoGP Rookie Cupin tulokset täältä.

Aiheesta aiemmin:

TIISTAI 18.7.2023 10:48

Rico Salmelan blogi: kanssakisaajan ohitusyritys keilasi nuoren suomalaisen

MAANANTAI 12.6.2023 09:02

Rico Salmelan blogi: Mugellossa lipsahti ensin, mutta toinen kisa oli kunnon taistelua

MAANANTAI 5.6.2023 08:01

Rico Salmelan blogi: Erikoinen viikonloppu Jerezissä

MAANANTAI 1.5.2023 09:01

Rico Salmelan blogi: Jerezin kisan jälkeen kokonaispisteissä hienosti kolmantena

MAANANTAI 27.3.2023 08:30

Rico Salmelan blogi: Eka kisa Portimaossa sujui hyvin, mutta parannettavaakin jäi

LAUANTAI 18.3.2023 08:27

Rico Salmelan blogi: Red Bull MotoGP Rookies Cup testit takana – kisakausi alkaa viikon kuluttua