Matt Damonin alias Jason Bournen 'vohkima' poliisimoottoripyörä elokuvassa 'Jason Bourne' vuonna 2016. Kuvan copyrigh National Motor Museum ja Propstore.com

Matt Damonin alias Jason Bournen 'vohkima' poliisimoottoripyörä elokuvassa 'Jason Bourne' vuonna 2016. Kuvan copyrigh National Motor Museum ja Propstore.com

Vuonna 2016 elokuvateattereihin tulleessa Paul Greengrassin ohjaamassa Jason Bourne -toimintatrillerissä Jason / Matt Damon varasti kreikkalaiselta poliisilta moottoripyörän keskellä Ateenaa tapahtuvaa mellakkaa.

Pyörää koskevassa kohtauksessa Jason Bourne käyttää moottoripyörää paetakseen poliisia ja häntä tappamaan tullutta "The Assettia", jota esittää Vincent Cassel, sekä pelastaakseen Nickyn, jota esittää Julia Stiles.

Voit katsoa moottoripyörään liittyvän kohtauksen ja sen taustahaastattelut, joissa on myös Matt Damonin kommentit, Facebook-sivulta täältä. Kohtaus on hienosti toteutettu, ja muistuttaa samalla siitä, miksi sarjan elokuvat ovat olleet suosittuja.

Itse moottoripyörä on vuosimallin 2015 Husqvarna FE 450, jota on modattu sinisillä poliisivaloilla edessä ja takana. Takapoliisivalo vaurioitui kuvauksissa. Lisäksi pyörässä on perälaukku ja sivulaukku, jotka on koristeltu Kreikan poliisin tunnuksilla, kuten oheisista kuvista näkyy.

Kreikkalainen poliisimoottoripyörä. Kuvan copyright National Motor Museum ja Propstore.com.

Kreikkalainen poliisimoottoripyörä. Kuvan copyright National Motor Museum ja Propstore.com.

Kohtaus kuvattiin Teneriffalla vuonna 2015, ja elokuva ilmestyi 2016.

Jason Bournen käyttämä pyörä on nyt näytillä Elokuva-autojen näyttelyssä National Moto Museumissa Beaulieussa Englannissa. Sinne se saatiin lainaksi pyörän omistajalta Gordon Grantilta.

– Meidän hieno ajoneuvokokoelmamme sisältää joitakin kulkupelejä, jotka ovat tähdittäneet Tv-sarjoja ja elokuvia aina Mr. Beanin ajamasta Ministä Chitty Chitty BangBangiin. Jason Bournen moottoripyörä on ensimmäinen toimintaelokuvan sankarin pyörä, jo on hienoa saada se mukaan näyttelyymme Beaulieussa, totesi National Motor Museumin kuraattori Patrick Collins.

Lähde: National Motor Museum. Lisätietoja sen kotisivuilta täältä.

Aiheesta aiemmin:

TIISTAI 23.5.2023 13:42

Kanssanäyttelijä paljasti Tom Cruisen pelon määrän hurjassa prätkähypyssä vuorelta suoraan tyhjyyteen

SUNNUNTAI 19.3.2023 11:34

Miksi Tom Cruise ei koskaan käytä leffoissaan kypärää prätkällä ajaessaan – yllättävä syy

TIISTAI 24.5.2022 07:26

Päivän video: Tom Cruisen mieletön prätkästuntti Mission Impossible 7:n trailerissa

TIISTAI 3.12.2019 09:30

Päivän video: James Bond -leffan "No Time to Die" tiiserillä näkyvä mieletön mp-hyppy toteutettiin oikeasti – ei kuskin päätä palella!

PERJANTAI 23.10.2020 11:06

James Bond -leffan mp-stuntissa käytettiin 60 000 euron edestä Cokista – et usko mihin