Caken Jackie Rosenstein ja hänen ystävänsä Bobbie Long lähtivät 19. lokakuuta uraauurtavalle matkalle halki Yhdysvaltojen. Kyseessä on naisten viesti nollapäästöisten moottoripyörien merkityksestä tulevaisuudelle.

Ruotsalaisen premium-luokan sähkökevytmoottoripyörien valmistaja Caken näkökulmasta kyse on vaiheesta kaksi maanosien sähköisessä valloituksessa. Jackie Rosenstein toimii Caken Yhdysvaltain myyntijohtajana ja hänen ystävänsä Bobbie Long on niinikään mukana matkalla.

Suunniteltu reitti.

Suunniteltu reitti. Naiset ajavat sen ilman avustusta.

Naiset lähtivät matkaan New Yorkista Caken toimistolta ja jatkoivat matkaa Trans America Trailia. Enimmäkseen he ajavat hiekka-, sora-, metsä- ja farmiteitä ja päätyvät Albuquerqueen, Uuteen Mexicoon., New Mexico. Sen jälkeen matka jatkuu pitkin ikonista Route 66:sta ja etenee Santa Monica Pieriin ja päättyy sieltä Caken Los Angelesin konttoriin Marina Del Ray:hyn.

Matka maanosien sähköiseksi valloittamiseksi on jo toinen laatuaan. Edellisen ajoi keväällä 2023 Afrikassa Sinje Gottwald soolona Barcelonasta Cape Towniin. Koko globaali hanke on peräisin Sinjen visiosta. 

– Maanosien sähköisessä valloituksessa on useita kunnianhimoisia tasoja. Ensinnäkin nollapäästöisyys, ajamisen ilo häiritsemättä sekä loputon Caken kestävyyden testaaminen, Caken perustaja ja pääjohtaja Stefan Ytterborn totesi. – Lopulta kysymys on yleismaailmallisuudesta ja kestävän kehityksen mukaisesta toiminnasta, saada innoitettua lisää naisia moottoripyöräilyn pariin, luottamuksesta, omanarvontunnosta ja riippumattomuudesta. Minulta meidän uskomattomille kollegoillemme Jackielle, Sinjelle ja Bobbielle: kiitos että teette tämän. Olette inspiroineet ja jatkatte innostamaan tuhansia!

Caken tavoitteena on valloittaa maanosa maanosalta kaikki mantereet ja naiskuljettajien avulla. Aikeena on samalla innostaa ihmisiä fossiilivapaaseen liikkumiseen ja iloon ajaa äänettömästi. Samalla testataan Caken kestävyyttä ja toimivuutta.

Jackie Rosenstein ja Bobbie Long lähtivät matkalle testatakseen samalla Cake Kalkin luotettavuutta. Pääpaino on tietysti nollapäästöisyydessä ja äänettömyydessä sekä muiden naisten inspiroimisessa ajamaan moottoripyörillä.

Jackie Rosenstein ja Bobbie Long lähtivät matkalle testatakseen samalla Cake Kalkin luotettavuutta. Pääpaino on tietysti nollapäästöisyydessä ja äänettömyydessä sekä muiden naisten inspiroimisessa ajamaan moottoripyörillä.

Jackie Rosenstein & Bobbie Long ovat molemmat innokkaita motoristeja ja läheisiä ystäviä. Heistä tulee maailman ensimmäiset naiset, jotka ovat ajaneet poikki Pohjois-Amerikan mantereen sähkömoottoripyörillä.

Caken sivuille pääset tästä.

Aiheesta aiemmin:

TIISTAI 21.2.2023 09:37

Ennätysajo sähkömoottoripyörällä: Sinje Gottwaldin 13 000 kilometrin ajo Espanjasta Afrikkaan Cake Kalk AP:llä

SUNNUNTAI 8.1.2023 12:43

Cake Åik: ruotsalaisen sähkömoottoripyörävalmistajan työjuhta

MAANANTAI 21.11.2022 12:06

Ruotsalaisen Caken Milanossa julkistama offroad-sähköprätkä myytiin viikossa loppuun