Kawasaki Z 7 Hybrid.

Kawasaki Z 7 Hybrid perustuu samaan teknologiaan kuin Ninja 7 Hybrid.

Vuosi sitten EICMA-messuilla Kawasaki esitteli sähkömoottoriset Z EV-1:n ja Ninja EV-1:n sekä hybridimoottoripyörän prototyypin ennakoimaan Ninja 7 Hybridin tämänvuotista julkistusta.

Nyt japanilaisvalmistaja esitteli Z 7 Hybrid nakuversion, jossa luonnollisesti hyödynnetään samaa teknologiaa kuin täysinkatetussa rinnakkaismallissaan, Ninja 7 Hybridissä.

Pyörässä on kaksi voimanlähdettä, 451 cm3 kokoinen nestejäähdytteinen bensiinimoottori, jonka huipputeho on 43,5 kW ja 9 kilowatin tehoinen sähkömoottori.

Kawasaki Z 7 Hybrid.

Kawasaki Z 7 Hybridin julkistus oli juhlava tapahtuma.

Z 7 Hybrid voi operoida kolmella tavalla. Täysin sähköisenä automaattisen voimansiirron avulla se sopii jopa kaupunkien nollapäästöalueille ja sillä voi ajaa jopa 12 kilometriä ennen kuin bensiinimoottori käynnistyy ja alkaa ladata akkuja. Kyseessä on siis täyshybridi: joten pyörä voi ladata itse akkunsa ajossa.

Eco-Hybrid-moodissa sähkömoottori työskentelee bensiinimoottorin kanssa tuottaen parhaan ratkaisun molempien maailmojen yhdistämiseksi. Tällöin voidaan käyttää joko kuusivaihteista automaattivaihteistoa ja vaihteiden manuaalista valintaa ohjaustangon vasemman pään ylös-alas valintapainikkeista. Kytkinkahvaa pyörässä ei siis ole olemassa.

Kawasaki Z 7 Hybrid.

Kawasaki Z 7 Hybrid.

Pyörässä on myös kävelytys-moodi, jonka avulla pyörää on helppo siirtää ja käsitellä pysäköitäessä. Bensiinimoottorissa on myös kytkettävissä päälle valinta, joka sammuttaa sen liikennevaloissa (stop-start-go-toiminto).

Sport-valinnalla on sekä sähkö- että bensamoottorin yhteinen teho käytettävissä. E-Boost-toiminnolla, kaikki maksimaalinen teho on käytettävissä viiden sekunnin ajan. Tämän hetken ajan kiihtyvyyden pitäisi olla kooltaan litran tehoisen prätkää vastaava. Kulutuksen pitäisi kiitos hybridiominaisuuksien olla samaa luokkaa kuin 250 cm3 moottoripyörässä.

Z 7 Hybridin pitäisi tulla myyntiin ensi keväänä. Värivaihtoehdot ovat Metallic Bright Silver/Metallic Matte Lime Green/Ebony ja Metallic Matte Graphenesteel Gray/Ebony/Metallic Graphite Gray.

Kawasaki Z 7 Hybrid.

Kawasaki Z 7 Hybrid.

Aiheesta aiemmin:

PERJANTAI 10.11.2023 13:56

Kaikki juttumme Milanon EICMA 2023 -messuilta löydät täältä

SUNNUNTAI 8.10.2023 12:01

Kawasakin hybridimoottoripyörä valmis valloittamaan maailmaa: tältä näyttää Ninja 7 Hybrid

TIISTAI 6.12.2022 11:09

Onko hybridi sittenkin oikea ratkaisu prätkien päästöongelmiin: niistää CO2-päästöistä 75 %

SUNNUNTAI 14.8.2022 10:25

Kawasaki esitteli hybridi- ja täyssähkömoottoripyörät – julkistus EICMA:ssa?

Kawasaki Z 7 Hybrid.

Kawasaki Z 7 Hybrid.