29-vuotias Englannissa Nottinghamissa asuva kolmen lapsen isä joutui oikeuteen jäätyään kiinni moottoripyörien ja työkalujen varastamisesta ihmisten ladoista.

Ensimmäinen varkaus tapahtui vuoden 2021 keskivaiheilla, kun mies murtautui ensimmäiseen latoonsa. Siitä alkaen hän on suorittanut muitakin iskuja, kuten esimerkiksi Pasture Roadille, josta hän onnistuneesti kähmi kaksi moottoripyörää.

Vähänpä hän osasi aavistaa, että pyörien omistaja oli kätkenyt Applen paikantimet pyöriinsä. Voro ei tajunnut, että sen jälkeen hänen jokaista askeltaan jo jäljitettiin, joten hän palasi tyytyväisenä "tuottavan" päivätyön jälkeen kotiinsa varastetut pyörät mukanaan.

Airtagit toimivat siten, että kun omistaja alkaa iPhonellaa hakea niitä, niissä hyödynnetään Applen puhelimien omistajaverkostoa automaattisesti jäljittämään Airtagia.

Niinpä poliisit ilmestyivät voron ovelle ja vangitsivat hänet. Tuomio oli kahdeksan kuukautta vankeutta.

Airtagista on tullut hyvä apuväline, jonka avulla pitää huolta omaisuudestaan: kukkaroista, matkatavaroista, autoista, moottoripyöristä, polkupyöristä, melkein mistä tahansa, mihin pienikokoinen paikannin mahtuu huomaamatta mukaan, ja hyödyntää sitten iPhonen Etsi-toimintoa.

Pieni paristo kestää parhaimmillaan jopa vuoden, joten laitteen voi asentaa ja unohtaa pitkäksi aikaa. Laite pitää yhteyttä omistajan iPhoneen niin kauan kuin virtaa riittää.

Poliisi suorittaa Airtagien asentamista autoon, mutta hyvin piilotettuna. Että laite toimisi tehokkaasti, ilmoituksen poliisille pitäisi lähteä saman tien, etteivät vorot ehdi poistaa laitetta. Ainoa tapa sammuttaa Airtag on irrottaa siitä paristo.

Googlella on tarjolla vastaavia Androidiin perustuvia Tile-paikantimia.

Asiasta kertoi Autoevolution.

Aiheesta aiemmin:

SUNNUNTAI 2.4.2023 09:11

Voro vei matkalaukun kalliine tavaroineen, kelpuutti vain vaatteet, ja unohti poistaa Airtag-paikantimen

SUNNUNTAI 11.9.2022 11:03

Applen Airtagin käyttö johti moottoripyörävarkaan pidätykseen oikeaoppisesti

SUNNUNTAI 7.8.2022 11:04

Mies oppi kovalla tavalla, että mp-voroja ei kannata seurata Bluetooth-paikantimen avulla

MAANANTAI 14.2.2022 10:03

Näin varmistat, ettei kukaan ole laittanut jäljitintä tavaroihisi, autoosi tai moottoripyörääsi

LAUANTAI 21.8.2021 08:17

Applen Airtag -paikannin auttoi löytämään varastetun moottoripyörän – samalla se saattoi toimia pelottimena