MV Agusta LXP Orioli.

MV Agusta LXP Orioli.

MV Agustan viisi uutta mallia vuodelta 2023 ovat LXP Orioli, maailman ensimmäinen luksus-luokan adventuremoottoripyörä, Superveloce 98, Brutale 1000 RR Assen, limited edition Dragster RR SCS America ja "super-eksklusiivinen" Superveloce Arsham, taideteos, joita valmistetaan vain kuusi kappaletta.

Uusi tuotantolinja

MV Agustan uusi tuotantolinja. Kapasiteetti alkuun tuhat pyörää kuukaudessa.

MV Agustan uusi tuotantolinja. Kapasiteetti alkuun tuhat pyörää kuukaudessa.

MV Agusta on parhaillaan viimeistelemässä uuden tuotantolinjansa käyttöönottoa. Ensi vaiheessa siltä valmistuu pyöriä noin 1000 kpl kuukaudessa, mutta tuotanto on kasvatettavissa sataan pyörään päivässä. Tuotantolinja sijaitsee MV:n historiallisessa tehtaassa Schirannassa. Kyseessä on huippumodernia teknologiaa edustava linjasto, joka koostuu 28 työasemasta.

4 vuoden tehdastakuu

MV Agustan tehdastakuu laajeni neljään vuoteen kesällä 2023.

MV Agustan tehdastakuu laajeni neljään vuoteen kesällä 2023.

MV:n toinen merkittävä virstanpylväs vuoden 2023 ensi puoliskolla oli 4 vuoden tehdastakuu kaikille vuosimallin 2023 moottoripyörille. Laajennettu takuu koskee myös palveluja ja heijastaa yrityksen asiakaslähtöistä asennetta.

24/7 tiepalvelu

MV Agusta Superveloce 98 limited.

MV Agusta Superveloce 98 limited.

MV Agusta tarjoaa elinikäistä 24/7 tiepalvelua, joka aktivoituu, kun ostaa minkä tahansa MV:n moottoripyörän. Tiepalvelu ei toimi – ainakaan vielä – Suomessa, mutta kylläkin Italiassa, Saksassa, Sveitsissä, Itävallassa, Ranskassa, Espanjassa ja Englannissa. Lisää maita on tulossa listaan.

Palvelu koskee korjaamista tien päällä tai kuljetusta korjaamolle sekä teknistä apua ja muita lisäpalveluja kuten sijaispyörää, pyörän kotiuttamista ulkomailta sekä majoitusta.

Jälleenmyyjäverkoston laajeneminen

MV Agusta Brutale 1000 RR Assen.

MV Agusta Brutale 1000 RR Assen.

Vuonna 2024 MV Agustan jälleenmyyjäverkosto laajenee. Yrityksen tavoitteena on kaikkiaan 200 jälleenmyyjää vuoden puolivälissä. Fokus on tärkeimmissä markkinoissa. Merkin kotimaassa Italiassa verkosto koostuu 21 virallisesta jälleenmyyjästä 2024.

Jälleenmyyjäverkosto laajenee myös muualla. Esimerkiksi USA:ssa verkostossa on yli 40 aktiivia jälleenmyyjää 2024 ja laajenemista on luvassa myös esimerkiksi Ranskassa ja Saksassa.

Yhteistyötä ja uusia malleja

MV Agusta Dragster RR SCS America

MV Agusta Dragster RR SCS America

Vuoden 2024 mittaan kaikki MV Agustan tuotteiden jakelu hoidetaan KTM:n verkoston kautta. Se on edellyttänyt logistiikka- ja inventaario-ohjelmistojen sekä jälleenmyyjien hallintaohjelmiston integraatiota. Se hoituu loppuun vuoden 2024 ensi vartin aikana, ja nopeuttaa osien, moottoripyörien ja palvelujen saantia.

MV Agusta hyötyy tässä vahvasti siitä, että Pierer Mobility on nykyään sen osaomistaja neljänneksen osuudella. Esimerkiksi Suomessa maahantuonti on siirtynyt KTM Nordicille, jolloin diilerit voivat luottaa vahvaan tukeen. MV Agusta siirtyy kokonaan Pierer Mobility AG:n omistukseen vuoden 2026 mittaan.

MV panostaa myös vahvasti asiakaspalveluun ja ottaa taas käyttöön tehdaskierrokset MV Agustan faneille, jotta nämä voivat tulla paikan päälle katsomaan, miten pyörät valmistetaan käsin Italiassa.

Uusia mallejakin on luvassa 2024 Eicmassa esitellyn Superveloce 1000 Serie Oron lisäksi.

Vaikeuksien kautta eteenpäin

Luca Martin.

Luca Martin.

MV:llä tiedostetaan, että muutos on tuonut myös ongelmia.

– Olemme täysin tietoisia siitä, että asiakkaamme ovat kokeneet haasteita, kuten viiveitä osien toimituksessa tai uudistetulla jälleenmyyjäverkostolla ei ole ollut riittävää kattavuutta alueella. totesi MV:n operatiivinen johtaja Luca Martin.

– Kun päätimme uudelleenkäynnistää koko diileriverkostomme, olimme tietoisia siitä, että tämä toisi myös häiriöitä prosessin alkupuolella, mutta olemme myös varmoja siitä, että tämä päätös on vienyt MV Agustan oikealle polulle tarjota paras asiakaskokemus tulevaisuudessa. Jälleenmyyjäverkosto laajenee edelleen 2024 paremmin kattavaksi, ja tuotelähettiläämme ja teknikkomme kaikissa myymälöissä koulutetaan monipuolisesti. Asiakaslähtöisyys on olennaisinta.

– Sama koskee osien saatavuutta. Järjestelmien integrointi Pierer Mobilityn kanssa on ottanut aikaa aiheuttaen väliaikaisia ongelmia, mutta prosessit tulevat kuntoon vuoden 2024 alussa ja asiakkaidemme haasteet päättyvät. Uskon, että läpinäkyvyys on paras tapa luoda terve suhde asiakkaihimme ja faneihimme ja siksi haluan hyödyntää tämän tilaisuuden ja avoimesti kertoa haasteista, joita asiakkaamme ovat kohdanneet 2023 ja kiittää heitä heidän intohimostaan ja rakkaudestaan.  

MV Agustan tuotantolaitokset Shirannassa.

MV Agustan tuotantolaitokset Shirannassa.

Aiheesta aiemmin:

LAUANTAI 9.12.2023 11:19

Itävallasta kuuluu kummia: Kotarin, GasGasin ja Hussen tuotanto ja t&k-toiminta siirtymässä enenevässä määrin Kiinaan ja Intiaan

PERJANTAI 27.10.2023 09:02

Legendaarinen MV Agusta itävaltalaisomistukseen keväällä 2026

PERJANTAI 2.6.2023 08:01

Italialaisvalmistajan prätkät myyntiin KTM:n myymälöihin – kovaa kasvua odotettavissa?

TORSTAI 17.11.2022 10:02

Legendaarisesta MV Agustasta neljännes KTM:n omistukseen 30 miljoonalla

LAUANTAI 5.11.2022 09:01

MV Agusta ja KTM strategiseen yhteistyöhön – KTM ostaa osan MV:stä