Kymi Ringin uusi omistaja on TRP Hungary, joka perusti Suomeen rataa hoitavan Finland Motorsport Circuit Holding Oy:n (FMCH). Ylen mukaan yhtiön nimi muutetaan myöhemmin Kymiring Holdingiksi.

FMCH:n toimitusjohtaja on Kornel Őry, joka on mukana esimerkiksi Kansainvälisen autourheiluliiton Fian rallikomissiossa. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja on Tamas Őry, joka on Unkarin ulkoministerin Péter Szijjártón lanko. Tamas Őry on myös TRP Hungaryn toimitusjohtaja.

Uusi yhtiö on sitoutunut rakentamaan radan keskeneräiset osat loppuun. Tällä hetkellä rata-alueella on rakennettuna lähinnä itse rata, ja  melkein valmis varikkorakennus.

Uusien omistajien tavoitteena on muuttaa radan synkkä historia positiiviseksi tarinaksi. He eivät kuitenkaan kommentoi rakentamisen aikataulua. Alkuvaiheessa on tarkoitus aloittaa yksityistilaisuuksilla, urheilutapahtumilla ja konserteilla.

Yhtiön hallituksessa ovat jäseninä myös ainoana suomalaisena Mika Wilska ja unkarilainen Sándor Rabb.

Rata valmistui nykyiseen kuntoonsa 2019, ja tarkoituksena oli ajaa siellä ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan eli MotoGP:n osakilpailut, mutta ratayhtiö meni konkurssiin 2023 huhtikuussa. Ratayhtiö yritti hakeutua yrityssaneeraukseen, mutta se ei onnistunut.

TRP Hungaryn uutisoitiin ostaneen radan jo viime lokakuussa, mutta lopullinen kauppa toteutui vasta nyt.

Aiheesta aiemmin:

KESKIVIIKKO 4.10.2023 18:27

Suomen moottorirataylpeys Kymiring on myyty – Unkarilaisomisteiselle yritykselle

TORSTAI 9.3.2023 09:04

ESS: Kymiringin kohtalonhetki koittamassa – yrittää välttää konkurssia omaisuuttaan realisoimalla

KESKIVIIKKO 28.9.2022 07:24

Yle: MotoGP-kisoja ei nähdä Kymiringillä ensi vuonnakaan

KESKIVIIKKO 22.2.2023 14:31

Kymiring vältti konkurssin – saneerausohjelma käyntiin 20 miljoonan euron velkataakan varjossa