Oheinen video on KTM:n ajatushautomosta, joten se on tietysti oranssin värinen, mutta se mikä siinä oikeasti kiinnostaa, on ylpeys ja innostus, millä uuden mallin kehitys- ja testaustyöstä vastuussa olleet kertovat tekemisistään ja itse prosessista.

Tämän jutun takaa löydät uuden mallin tekniset ja muut olennaiset tiedot: KTM 1390 Super Duke R ja EVO: tulossa uusi, isompi Peto vuodelle 2024

Hauska yksityiskohta videolla on, kun Jeremy McWilliams on aikeissa testata wheelien hallinnan automatiikkaa myös matkustajan kanssa, ja asiaa joudutaan perustelemaan KTM:n johdolle. Testiä itse videolla ei valitettavasti näy, mutta ehkä sensuuri poisti sen liian hurjana.

Mutta videolta selviää myös, miten pitkän ajanjakson pyörän kehittäminen vaatii. Tässäkin tapauksessa työ oli jo aloitettu, kun 1290 Super Duke R:n kehitystyö oli vielä kesken. Sekä se, miten monenlaisia asioita vielä kehitystyön loppuvaiheissakin radalla hiotaan, että moottoripyörämalli täyttää kaikki tavoitteet sekä "perinteisellä" että semiautomaattisella alustalla, normi- ja Akrapovicin putkistolla jne. 

Kannattaa siis katsoa aivan modernin pyörän kehitysprosessin ymmärtämisen kannalta. Ja kyllä, varoituksen sana: ulkolämpötila tuntuu vielä viileältä, videon katsominen aiheuttaa hinkua moottoripyöräilemiseen, vaikkei rata-ajosta olisikaan innostunut.

Voit katsoa allaolevan videon myös täällä.