Salmela starttasi toisesta lähtöruudusta ampaisten kärkeen. Valitettavasti hän oikaisi toisen tiukan mutkan ja putosi seitsemänneksi. Lähes heti perään kärkeen siirtynyt Marco Morelli menetti ajokkinsa hallinnan, jolloin Salmela nousi kuudenneksi.

Salmela ajoi tasaisen varmasti, nostaen itsensä pykälä kerrallaan parempiin asemiin. Kärjen taistelu oli tiukkaa. Kun kisaa oli jäljellä kahdeksan kierrosta, Salmela pääsi edellään ajaneiden Valentin Perronen ja Brian Uriarten ohi, ollen jo toisena, espanjalaisen Maximo Quilesin johtaessa.

Pian myös Quiles joutui antautumaan ja Salmela siirtyi tässä jännittävässä taistelussa johtoon. Salmela johti kilpailua aina viimeiselle kierrokselle asti, mutta Maximo Quilles pääsi kuittaamaan, oppikirjamaisen hienosti sisäkaarteessa ohi, eikä Salmela pystynyt enää vastaamaan ja ottamaan kärkipaikkaa takaisin itselleen.

Kilpailu oli äärimmäisen tiukka ja Salmela ajoi ruutulipulle toisena. Alvaro Carpe nousi kolmanneksi.

Vaikka Rico Salmelaa varmasti harmitti ohi lipunut voitto, hän näki jaksoi nähdä kisan positiiviset puolet.

– Olen kuitenkin iloinen tämän vuoden ensimmäisestä podiumpaikasta. Oli vaikea kisa. Sain hyvän startin, mutta sitten yksi mutka meni leveäksi, niin piti odottaa, etten saisi rangaistusta oikaisusta. Vaihe kerrallaan sain ohitettua edellä ajavia kilpailijoita, saavuttaen kärkipaikan takaisin. Sain ajettua hyvän kilpailun ja nyt tiedän, mitä pitää tehdä toisin huomiseen kilpailuun. Huomenna yritän jälleen parhaani, kertoi Rico Salmela kisan jälkeen.

– Mitä aiot tehdä huomenna toisin, kysyi toimittaja?

– Se on salaisuus, vastasi Salmela.

Red Bull MotoGP Rookies Cup pistetilanne:

1. Maximo Quiles 54
2. Alvaro Carpe 54
3. Valentino Perrone 42
4. Rico Salmela 42

Katso koko jännittävä kisa ja Rico Salmelan haastattelu tästä  

Aiheesta aikaisemmin:

SUNNUNTAI 5.5.2024 15:32

Junior GP: Rico Salmela huikeaan voittoon Estorilissä