Vespa Primavera Batik

Vespa Primavera Batik

Vespa Primavera Batik on tulos kahden kaukaisen kulttuurin kohtaamisesta. Skootterin ajattomat muodot yhdistyvät Batiikin, perinteisen indonesialaisen kankaan, teemoihin ja kuvioihin. Ne on saatu aikaan ainutlaatuisin valmistusmenetelmin, jotka on otettu mukaan Unescon kulttuuriperintöön.

Varhaisimmat todisteet batikkitaiteesta -tekniikasta ovat peräisin 1100-luvulta.

Batiikkikangas valmistetaan joko painettuna tai käsin koristellen, mutta sen valmistuksessa käytetään aina mehiläisvahaa. Menetelmä on saanut alkunsa Jaavan saarelta, ja sitä käytettiin alun perin koristamaan aristokraattisten luokkien vaatteita, ennen kuin se levisi Indonesian saaristoon. Batiikkikangas on edelleen Indonesian kulttuurin ytimessä, ja sitä käytetään päivittäin, ei vain virallisissa tapahtumissa.

Vespa Primavera Batik

Vespa Primavera Batik

Vuosisatojen aikana Batiikista on tullut symbolisen filosofian ruumiillistuma sekä todellisen ilmaisun väline. Kohteliaisuudenosoitus perinteiselle designille, ja jolla on eri tarkoituksia, eri merkityksiä riippuen niitä esittävien elementtien muodoista. Sellaisenaan batiikin eri versiot ulottuvat kuninkaallisille ja aatelistoille varatusta Parang Rusakista Sawatiin, voiman symboliin, Semeniin, joka tuo mieleen kosmisen energian symbolit, ja Udan Lirisin, hedelmällisyyden tunnuksen.

Batiikki saavutti Eurooppaan 1800-luvulla, jolloin siitä tuli silta idän ja lännen kulttuurin välillä; sen eksoottisen elegantit kuviot vaikuttivat avaintyyleihin, kuten Art Noveauhun, ja nykypäivän haute couture -maailmaan.

Vespa Primavera Batik

Vespa Primavera Batik

Vespa Primavera Batik -erikoismalli on valmistajan tiedotteen mukaan oodi elämälle ja ilolle, matkustamiselle ja löytämiselle. Sen perusväri, baitikinvihreä, herättää mielikuvan aaltojen iskeytymisestä trooppisille rannoille. Tinkimättömät linjat tuovat mieleen piilotetut temppelit, kun taas batiikkikoristelu yhdistää peräti seitsemän erilaista mystistä aihetta, jotka ovat peräisin Jaavan, Sumatran ja Balin saarilta. Vespaa koristelevien seitsemän eri batiikkikuvion teemoja ovat vauraus ja elämän alkuperä, voima ja pitkäikäisyys, alkuperän kunnioittaminen, viehätys ja karisma, johtajuus ja viisaus. Nämä arvot liittyvät myös Vespaan, sen historiaan sekä syvään ja autenttiseen monikulttuurisuuteen.

Vespa Primaveraa koristavat batiikkikoristeet on levitetty Water Transfer Technology -tekniikalla, alkaen "cravattinosta", joka on luonteenomainen ja erottuva friisi edessä, sekä koristaa etuosan hansikaslokeron aukkoa ja kulkee astinlautaa ja Vespan kylkiä pitkin. Vaaleanruskea satula vihrein ompelein lisää luonnollista tunnelmaa ja tuo mieleen aurinkoisten rantojen värit.

Vespa Primavera Batik

Vespa Primavera Batik

Mallin sopiva takalaukku voidaan räätälöidä batiikkitarroilla (saatavana erikseen).

Tiedossa ei tätä kirjoitettaessa ole, milloin malli saapuu Suomeen tai mikä on sen hinnoittelu.

Aiheesta aiemmin:

TIISTAI 23.4.2024 11:48

Päivän video: tältä näyttää 15 000 Vespan paraati – on siinä Ampiaisia kerrakseen

KESKIVIIKKO 19.7.2023 10:02

Vespa teki Disneylle Mikki Hiiri -skootterin, muistuttaako hahmoa?

MAANANTAI 28.2.2022 15:41

Legon uusi Vespa-rakennussarja on tarkoitettu yli 18-vuotiaille "Ampiaisen" faneille

TIISTAI 12.4.2022 09:33

Supertähti Justin Bieber ja Vespa – mitä tapahtuu, kun kaksi popikonia liitetään yhteen?

TIISTAI 23.6.2020 09:10

Vespa 946 Christian Dior: muotitietoisen kuljettajan persoonallinen valinta

LAUANTAI 25.3.2017 12:58

Maailman vanhin Vespa myynnissä - ostotarjous tällä hetkellä 172 000 euroa