Kuten uutisoimme perjantaina, Pariisissa pidettiin mielenosoitus "vanhojen" moottoripyörien kieltämisestä sunnuntaina. FFMC, Fédération Française des motards en Colère eli French Federation of Angry Bikers järjesti mielenosoituksen kaupungintalolle, missä Pariisin kaupunginvaltuusto keskustelee tänään maanantaina pormestari Anne Hidalgon lakialoitteesta.

Tänään maanantaina kello 9. aamulla on suunniteltu uusi motoristien kokoontuminen kaupungintalon edustalla.

Eilen sunnuntaiseen mielenosoitukseen osallistuneista monilla oli bannereita, joissa luki kuukausi sitten tapahtunutta ampumavälikohtausta mukaillen "Je Suis Motard" – "Olen Motoristi". Alkuperäinen muistoteksti kuului "Je Suis Charlie". Muita tekstejä olivat "Olen Tuomittu", ja "Välttelemme kuminpolttoa"

Motoristit kertoivat Le Parisien -lehdelle, että he olivat todistamassa, että motoristi saastuttavat vähemmän. Lakiehdotus pyrkii vähentämään hiukkaspäästöjä kaupungissa, jotka ovat enimmäkseen lähtöisin diesel-moottoreista. Motoristien yksi viesti olikin, että moottoripyörät kyllä käyttävät polttoaineenaan bensiiniä. Lisäksi ne kuluttavat vähemmän polttoainetta, ja niiden osuus liikenteestä on vain 1,4 % Ile-de-Francen alueella. 

– Vaikutus ympäristöön on huomaamaton.

Lisäksi moottoripyörä on monikäyttöinen kulkuneuvo monelle. Se on tehokas ja nopea liikenneväline, ja on parempi, että kaupunki on täynnä vähän tilaa vieviä moottoripyöriä ja skoottereita kuin autoja.

Le Parisienin sivulla on myös aiheeseen liittyvä video.