YLE urheilun haastattelun mukaan vuorineuvos Kari O. Sohlberg on todennut F1-sarjan oikeuksia hallinnoivan Bernie Ecclestonen ihastuneen radan konseptiin ja monimuotoisuuteen.

Ecclestone pitää hanketta hyvänä esimerkkinä siitä, miten moderneja ratakokonaisuuksia pitää toteuttaa. Pohjois-Eurooppaan on toivottu uutta tällaista rataa, ja Suomi tiedetään hyväksi kilpailujen järjestäjämaaksi lajista riippumatta.

Kymi Ringillä on aiesopimus MotoGP-osakilpailujen järjestämisestä viiden vuoden aikana vuodesta 2017 lähtien. Moottoripyörien MM-sarjan kaupallisten oikeuksien haltijan Dorna Sportsin tapahtumista vastaava toimitusjohtaja Javier Alonso vieraili alkuvuodesta hankkeelle osoitetulla alueella ja vakuuttui näkemästään.

Sohlberg toteaa radan olevan myös F1-kelpoinen, mutta sen tason kisat eivät ole olleet suunnitelmissa, kylläkin MotoGP- ja Superbike- sekä rata-autopuolella GP2-, GP3- ja DTM-kisat. Sekä kansainvälinen autoliitto FIA että moottoriliitto FIM ovat hyväksyneet radan turvarakenteet .

F1-sarjan kisoja radalla tuskin nähdään, koska Suomesta ei löydy sellaista vuotuista rahasummaa, joka mahdollistaisi järjestämisoikeudet.

Aiheesta sivuillamme aiemmin: Kymi Ring - Iitin uusi moottorirata askelta lähempänä