Lauge Jensenin taru oli päättyä yrityksenä jo kolme vuotta sitten, kunnes Lego-suvun edustaja tanskalainen Anders Kirk Johansen tuli ja osti koko yrityksen. Nyt kuviot ovat entisestään muuttumassa, sillä Uffe Lauge Jensen on ilmoittanut syksyn jälkeen lähtevänsä yrityksestä ja siirtyvänsä "soolouralle".

Hänen viimeinen työnsä on viimeistellä Lauge Jensen Viking -malli valmiiksi tämän syksyn mittaan.

Lauge Jensen tuli tunnetuksi maailman toistaiseksi kalleimman moottoripyörän, kullalla päällystetyn "Goldfingerin" suunnittelijana ja toteuttajana. Uniikkipyörästä maksettiin 850 000 dollaria.

Lauge Jensen Goldfinger - maailman kallein moottoripyörä.

Lauge Jensen Goldfinger - maailman kallein moottoripyörä.

Jensen ilmoitti päätöksestään jo keväällä, ja hän kertoi työskentelevänsä parin kolmen suuremman projektin parissa tällä hetkellä. Hän on kuitenkin luvannut Anders Kirk Johansenille olevansa "puhelimen päässä tavoitettavissa, kun tarvetta on". Uffe Lauge Jensen kertoo, että hänen  sydämensä ja lojaaliutensa ovat aina Lauge Jensen Motorcyclesin mukana, ja että hän on ollut hyvin etuoikeutettu, kun Johansen otti liiketoiminnan haltuunsa.

Horsens Folkebladin mukaan Uffe Lauge Jensen jatkaa moottoripyörävalmistuksen ja konsultointia sekä teknisten ratkaisujen suunnittelua muille mp-valmistajille ympäri maailman.

Lauge Jensen Motorcyclesin entinen internet-osoite vie nykyään My Garage -nimisen yrityksen kotisivulle. Se puolestaan on rakenteilla oleva yritys, joka on Lauge Jensein nykyomistajan, Anders Kirk Johansenin unelmien täyttymys. Se on moottorimekka, joka erikoistuu vanhojen klassikkoautojen kunnostamiseen, näyttelytoimintaa ja myyntiin. Aikanaan eli mahdollisesti jo ensi vuoden aikana myös Lauge Jensenin moottoripyörävalmistuksen pitäisi sijoittua sinne. Nykyään tuotanto sijaitsee Horsensissa, ja uudet tilat puolestaan Vejlenissä, Tanskassa.

Asiasta kertoi Vejle Amts Folkeblad. My Garagen kotisivulle pääset tästä.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Maailman kallein moottoripyörä - ostaisitko? Katso kuvat!

Millainen taideteos syntyy, kun huippudesigneri suunnittelee Lauge Jensenille cafe racerin?

Kova nelikko: Viikinki yhdistää Lego-palikat, Lauge Jensenin ja Fiskerin

Lauge Jensen by Kahn Design.

Lauge Jensen by Kahn Design.