Rakentamisen tarkempi aikataulu selviää vuodenvaihteen jälkeen, mutta ainakin aiemmin villeissä unelmissa on ollut, että radalla pidettäisiin MotoGP-luokan kisa jo niinkin pian kuin 2017.

Kouvola Innovationin edustajan mukaa saatuun valtionavustukseen ja sen määrään ollaan erittäin tyytyväisiä. Hankkeen kokonaisurakointia selvitellään parhaillaan Destian kanssa.

Rahoitus on muilta osin kunnossa, mutta Kymi Ring odottaa Kouvolan Sanomien mukaan vielä 3,5 miljoonan euron tukea autoteollisuuden testausympäristön rakentamiseen.

Radan kuljettajakoulutuskeskus sai Hämeen ELY-keskukselta 500 000 euron kehittämisavustuksen. Koulutuksen aloittaminen toisi mukanaan sata uutta työpaikkaa.

Radan turvallisuusmuutosten suunnittelijaksi on valittu itävaltalainen entisen F1-kuljettajan Alexander Wurtzin Test and Training International.

Tillolan motocross- ja enduroradan vuokralaiseksi on puolestaan lupautunut Racing Club Kaipiainen ry. Vuokrasopimus Suomen moottoriliittoon kuuluvan yhdistyksen kanssa kirjoitettiin viime perjantaina. Racing Club Kaipiainen aikoo pitää radan auki ympäri vuoden.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Suomeen lopultakin MotoGP-kisa 2017?

Kymi Ringin ratahanke etenee - miljoonan euron avustus

Kymi Ring -ratahanke sai Bernie Ecclestonesta kovan tason puolestapuhujan