Azimuth on Sveitsin Bielissä toimiva kellovalmistaja joka, kuten yrityksen kotisivuiltakin voit huomata, valmistaa varsin omaleimaisia kellokonsepteja. Tällaiset avantgardistisesti suunnittellut kellot maksavat yleensä maltaita, mutta Azimuth pyrkii pitämään kellonsa useimpien saatavilla. Hintahan on vain "suhteellinen käsite", ainakin joillekuille.

Azimuthin SP-1 Crazy Rider on saanut nimeensä innoituksen Yhdysvaltain laajojen aavojen ja loppumattomien valtateiden verkostosta sekä tietysti Peter Fondan ja Dennis Hopperin tähdittämästä Easy Rider -elokuvasta. Elokuvahan kertoo vapaudesta, itsenäisyydestä sekä siitä, miten rajattomasti vaihtoehtoja tulevaisuus tarjoaa, kun kuljet ilman määränpäätä.

Kellon muotoilu muistuttaa moottorin ääriviivoja, ja se on varsin epäsymmetrisen näköinen. Keskellä ja dominoivimpana on kaksi ratasta sekä ketju, joka pyörittää niitä. Aivan kuin moottoripyörän voimansiirron ketju ja rattaat.

Ketju ja rattaat kuljettavat pyöriessään aikaa eteenpäin, joten kyse ei ole pelkästään visuaalisesta ratkaisusta. Kellossa on peräti 24 tunnin asteikko, minuuttiviisarille on oma ratasvetonsa.

Kello on isokokoinen, peräti 55 mm leveä, mutta onhan se huomiota herättävän näköinen. Jos pidät sen muotoilusta ja sanomasta, niin saat sen omaksesi 4880 eurolla. Lisätietoja Azimuthin sivuilta.

Aiheesta aiemmin sivuillamme

Tudor Fastrider - jos haluat Ducati Scramblerin innoittaman kellon

Timeburner-moottorikellossa mäntä näyttää aikaa

Honda CBX1000 -miehille oma nopeusmittari-kello