Ian Lougher osallistui ensimmäiseen kisaansa tuolla legendaarisella radalla jo 1983 sijoittuen kolmanneksi aloittelijoiden kisassa Robert Dunlopin ja Steve Hislopin jälkeen.

Lougherilla on kaksitahtiosaamista, sillä hän on ainoa kuljettaja, joka on onnistunut voittamaan viisi perättäistä North-West 200 125 cm3 -luokan titteliä sekä lukuisia Southern 100 -voittoja. Hänen ensimmäinen TT-voittonsa oli vuonna 1990 Lightweight TT:ssä, jossa hän voitti Steve Hislopin vain 1,8 sekunnilla.

Lougherin TT-ura kesti melkein 30 vuotta vuosien 1984 ja 2013 välillä, ennenkuin hän eläköityi vuoden 2013 Seniori TT:n jälkeen.

53-vuotias eläkeläinen kuitenkin jatkoi kisauraansa TT Mountain Coursella Classic TT:ssä. Vuonna 2014 hän voitti Bennetts 500 cc -kisan ja Motorsport Merchandise Formula 2 Classic TT -kisan. Hän olisi voittanut uudelleen 500 cc Classic TT -tittelinsä, mutta sai 30 sekunnin rangaistuksen ylinopeuden ajamisesta varikkoalaueella 2015.

Lougher liittyy nyt vanhan kilpakumppaninsa talliin. Lougher ja Suter Racingin omistaja Eskil Suter kilpasivat tiiviisti 1991 250-luokan Euroopanmestaruudesta.

– Minä todella lämpenin Eskil Suterin lähestymistavasta tähän projektiin. Huolimatta tunteista, jotka varmasti liittyvät tämänluontoiseen asiaan, Suter Racing lähestyy kisaa sekä objektiivisesti että ammattimaisesti, mikä on ainoa tapa kisata TT-tasolla, Lougher toteaa.

– Haluamme kehittää MMX 500:a niin, että pystymme askel askeleelta käymään käsiksi TT-mestaruuteen. Olemme kolmessa vuodessa täysin kilpailukykyisiä, ja voi olla, että kuulostaa oudolta vanhalta tyypiltä kuten minä sanoa, että voit aina oppia jotain uutta Mansaaresta. Joka tapauksessa uskon, että katsojat voivat saada uuden merkityksen sanalle mennä, kerrotaan Lougherin sanoneen Mansaaren kisojen tiedotteessa.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: 

Suter osallistuu rakettimaisella 2-tahtitykillään Mansaaren ajoihin

Uusi Suter 500 -kaksitahtikilpuri: V4, 195 hv, 127 kg, yli 310 km/h – kiinnostaako?