Tennesseen osavaltion hallituksen talousvaliokunnan piti äänestää uudesta lakiehdotuksesta, jossa sallitaan yli 21-vuotiaitten ajaa ilman kypärää tiistaina, mutta esityksen tekijä veti aloitteen pois, koska tiesi, ettei sillä ole riittävästi kannattajia, jotta esitys voisi mennä läpi.

Edustaja Jay Reedy kertoi, että hän ei pidä kuitenkaan asiaa loppuunkäsiteltynä, vaan varasi mahdollisuuden tuoda esitys uudelleen myöhemmin käsiteltäväksi.

Vastaava esitys on tehty miltei vuosittain 20 vuoden ajan, ja se on aina välillä mennyt läpi senaatissa tullakseen torjutuksi eri komiteoissa.

Tennessee on yksi niistä 19 osavaltiosta USA:ssa, joissa on voimassa kypäränkäyttöön pakottava laki. Laki on ollut voimassa vuodesta 1967 lähtien. 28 osavaltiota edellyttää alaikäisten - joko alle 18- tai 21-vuotiaiden - käyttävän kypärää. Lisäksi Illinoisissa, Iowassa ja New Hampshiressa ei ole minkäänlaisia kypäränkäyttöä koskevia lakeja.

Reedyn aloite olisi sallinut kenen tahansa 21-vuotiaan ja siitä vanhemman, jolla on lääketieteellinen tai sairausvakuutus Tenncare-yhtiössä ajavan ilman kypärää.

Sekä osavaltion liikennevirasto että terveysvirasto olivat lainmuutosta vastaan samoin AAA Autoklubi. Asiasta kertoi The Commercial Appeal.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Sydäntäsärkevä kommentti kypäräkeskusteluun: "kunpa voisitte olla pääni sisällä edes hetken"