Applen kiinnostuksesta McLarenia kohtaan kertoi ensimmäisenä Financial Times, ja New York Times puolestaan vahvisti Piilaakson jättiläisen olleen keskusteluissa Lit Motorsin kanssa.

Lit Motors on kehittänyt itsestään balansoituvaa varsin vallankumouksellista sähkömoottorista ajoneuvoa, jossa yhdistyvät autoilun ja moottoripyöräilyn hyvät puolet. Sen C-1-työnimellä kulkeva ajoneuvo on kaksipyöräinen, ja täysin katettu varsin virtaviivainen kapistus, joka pysyy gyroskooppihyrrien voimalla pystyssä, vaikka siihen törmättäisiin sivultapäin. Ohjaus tapahtuu kallistamalla kuten moottoripyörilläkin, tässä tapauksessa vain hyrrien suhdetta poikkeuttamalla.

Lit Motorsin kehitystyö on jatkunut vakaana, vaikka hanketta onkin hidastanut se, että yrityksen perustaja ja idean isä Danny Kim loukkaantui välillä vakavasti moottoripyöräonnettomuudessa.

Lit Motors C-1

Lit Motors C-1

Lit Motors mainostaa itseään sloganilla "Me luonne liikkumisen tulevaisuutta jo tänään".

New York Timesin mukaan Apple on palkannut jo useita Lit Motorsin entisiä insinöörejä. Uutiset Applen ostoaikeista tulevat samaan aikaan, kuin on kerrottu sen hakevan uutta virtaa salaiseen autoprojektiinsa, jonka koodinimi on Titan. Aiemmin tässä kuussa kerrottiin, että yritys on erottanut tusinoittain insinöörejä yrittäessään löytää kirkasta suuntaa autohaaveilleen.

The Verge kertoo, että Apple oli kieltäytynyt kommentoimasta kummastakaan huhutusta kiinnostuksen kohteestaan. McLaren puolestaan kielsi huhujen todenperäisyyden heidän osaltaan, kun taas Lit Motorsin edustaja ei ollut vastannut kysymyksiin aiheesta.

Aiheesta aiemmin sivuillamme

Näin pysyy tulevaisuuden moottoripyörä pystyssä jäälläkin - ilman nastoja

Lit Motors C1: kaatumaton kaksipyöräinen tulevaisuuden mp - katso video

C-1:n ohjausgyroskoopit.

C-1:n ohjausgyroskoopit.