Timo Soinihan muistetaan hallituksen budjettiriihessä lausumastaan letkautuksesta, miten "nyt laitetaan juppiskootterit ja ökyveneet verolle". Sen seurauksena nyt kaavaillaan 150 euron omaisuusveroa moottoripyörille ja veneille.

Mika Kankaanranta on pyytänyt apua Facebook-sivuillaan mopon perilletoimittamiseksi, mutta avusta huolimatta mopo ei ole päätynyt oikeaan osoitteeseen, sillä lahja ei ole syystä tai toisesta herättänyt Soinin mielenkiintoa.

– Timo katsoi lahjahevosen suuhun ja lukuisista sähköposteista ja puheluista Perussuomalaisten jäsenille huolimatta lahjoitukseni ei herättänyt "Mp-veron isän" mielenkiintoa. Tämän vuoksi haluan lahjoittaa pärrän hyvin perustein jollekin nuorelle motoristin alulle. Löytyisikö kiinnostunutta tahoa lahjoituksen saajan valintaan, Kankaanranta kyselee Facebook-sivullaan.

– Näin äänestäjänä olen todella pettynyt kun asiaan ei reagoida. Yhteyttä olen yrittänyt ottaa sähköpostilla, puhelimella ja puheluilla ulkoministeriöön. Myös ystäväni ovat koittaneet samaa. Moposta kun ei edes aiheutuisi mitään kuluja eikä veroja. Ainoa mitä tarvitaan on vain bensaa tankkiin ja menoksi, Kankaanranta kertoi.

Kankaanranta totesi aiemmin, että hänen tavoitteenaan oli "herättää keskustelua moottoripyöräverosta. Ainoa harrastukseni on aina ollut moottoripyörä ja moottoripyöräily eri muodoissaan. Itselläni on kymmenkunta pyörää, joilla kaikilla ajan kesällä joillakin enemmän, jollakin vähemmän. Vero tappaa koko ajatuksen."

Mikäli tunnet jonkun nuoren motoristin alun jolla ei ole varaa tai muuten vielä hankittuna mopoa, niin voit ehdottaa häntä Mikalle sähköpostiosoitteeseen: mika.kranta@wippies.com.

Aiheesta aiemmin: Moottoripyöräilijä lahjoittaa mp-veron isälle ministeri Timo Soinille oman mopon