Audin omistaman Ducatin liikevaihto on vain 1,4 % autojätin kokonaisliikevaihdosta.

Vuoden toisella kesäkuuhun päättyneellä neljänneksellä Ducatin myynti laski 8,9 % vuoden takaiseen verrattuna. Vuoden 2018 toisella vartilla myytiin 20 319 Ducatia, kun vuonna 2017 luku oli 22 300.

Ducatin kaikki muut segmentit ovat laskussa paitsi sen "Sport"-kategoria, mihin kuuluvat SuperSport- ja Superbike-mallit. Se nousi vuoden ensi puoliskolla 29 prosenttia 7683 myytyyn kappaleeseen. Kehityskulku on samansuuntainen vuoden toisella neljänneksellä.

Ducatin uusi V4 Panigale on varmasti vastuussa tämän segmentin myynnin kasvusta, vaikka italialaisvalmistaja itse kertoo, että Multistrada 1260 oli toinen menestyjä.

Ducati ei kerro, miten sen myynti milläkin markkinoilla on sujunut, mutta markkinat Italiassa vetävät, sillä maan moottoripyörämarkkina kasvaa mukavasti kokonaisuudessaan.

Vaikuttaa siltä, että vuosi 2018 katkaisee Ducatin kahdeksan vuoden mittaisen myynnin nousukierteen, mutta saman kohtalon uhriksi vaikuttaisi joutuvan myös BMW, ja mahdollisesti myös Triumph. KTM:n tilanne vaikuttaa kuitenkin vielä tässä vaiheessa paremmalta.

Aiheesta aiemmin: BMW:n mp-myynnin tulos toisella neljänneksellä: kone yskii, mutta lievästi