Shoei antoi tänään tiedon siitä, että IT-HT-mallinimeä totteleva ja heijastusnäytöllä varustettu älykypärä tulee markkinoille keväällä 2020.

Heijastusnäytön etuna on, ettei moottoripyörän kuljettajan tarvitse siirtää katsettaan tiestä, vaan näytön tiedot tuodaan näkökentän päälle läpinäkyvinä. Kypärässä on myös Bluetooth-yhteys kommunikointijärjestelmiä ja älypuhelinyhteyttä varten sekä sisäänrakennettu kypäräpuhelin kaiuttimineen. 

Heijastusnäytön eli HUD:in (Head up display) on Shoeille kehittänyt NS West, joka on tehnyt heijastusnäyttöjärjestelmiä aiemmin mm. Mazdalle ja Daihatsulle. Kypäräkäyttöön tarkoitetussa heijastusnäyttökuvassa itse kuva näyttää näkyvän kauempana kuin autoihin tarkoitetuissa vastaavissa järjestelmissä.

IT-HT:n HUD mukautuu automaattisesti vallitsevaan valoon, joten sitä ei tarvitse säätää erikseen. Tämä on iso etu esimerkiksi tunneleihin ja sieltä ulos ajettaessa tai liikuttaessa alueilla, missä valon ja varjon kontrasti on suuri.

Japan Todayn saamien tietojen mukaan hinta-arvio Japanissa liikkuu 975 - 1150 euron välillä. Se merkitsisi hintapaineita kilpailijoiden vastaaville tuotteille (kunhan saavat nämä markkinoille), sillä yleensä HUD-varustettujen kypäröiden hinnoiksi on lupailtu noin 1500 euron luokkaa. 

Uusi kypärä ja sen elektroniikka on kolmen vuoden kehitystyön tulos. Kypärän elektroniikka sijaitsee leukaosassa, joten se on normaalia jykevämpi, ja teknisemmän, mekaanisemman näköinen. HUDin ja muun elektroniikan ohjaus hoidetaan kahdella painikkeella, jotka on sijoitettu kypärän vasemmalle puolelle.

Aiheesta aiemmin: Shoei esitteli hävittäjälentäjämäisellä heijastusnäytöllä varustetun IT-HT-kypärän