Julkaisemme jo perinteiseen tapaan tämän vuoden luetuimpia juttujamme näin Joulun - uuden vuoden aikaan. Tässä yksi niistä. Lukuiloa!

Leatherman: Batch 005 40th Anniversary Tool.

Leatherman: Batch 005 40th Anniversary Tool.

Tim Leatherman loi ensimmäisen pihteihin perustuvan monitoimityökalunsa vuonna 1983 Eurooppaan suuntautuneen reppureissunsa jälkeen. Alkuperäinen vuosimallin PST eli Pocket Survival Tool, suomennettuna ehkä taskukokoinen eloonjäämisväline tai -työkalu, oli peruskivi yrityksen mallistolle.

Työkalun rungon muodostavat pihtien "kahvat" ja työkalut on sijoitettu kahvojen sisään. Itse pihdit kääntyvät esiin, kun kahvat käännetään nurin.

Yritys toi juhlavuotensa kunniaksi markkinoille modernisoidun version tästä ikonisimmasta työkalustaan. Uutuus sisältää 22 työkalua ja on  nimeltään Batch 005 40th Anniversary Tool.

Leathermanin Batch 005 40th Anniversary Toolissa on 22 työkalutoimintoa..

Leathermanin Batch 005 40th Anniversary Toolissa on 22 työkalutoimintoa..

Vanhojen innovaatioiden lisäksi mukana on toiminto, jonka avulla työkaluja voi käyttää yhdellä kädellä, tarvitsematta avata koko työkalua. Lisäksi ne lukittuvat pehmeästi ja turvallisesti magneetin avulla.

Veitsiosa on valmistettu kryogeenisesti käsitellystä ja keraamisesti pinnoitetusta MagnaCut-teräksestä. Et ole ainoa, jonka mielestä uusi Leatherman kuulostaa houkuttelevalta: malli myytiin loppuun minuuteissa. Hintakin oli kohtuullinen, 275 dollaria eli 251 euroa.

MagnaCut-terän huomaa heti, kiitos sen poikkeavan värityksen. joka paitsi alleviivaa monitoimityökalun limited edition -statusta, myös kertoo sen lujuudesta, korroosionkestävyydestä ja terävyydestä. Leathermanin mukaan kyseessä on ensimmäisestä kerta, kun kyseistä terästä käytetään monitoimityökalussa. Terän väritys syntyy "Burnt Bronze" -nimisestä keraamisesta pinnoitteesta.

Leatherman; Batch 005 40th Anniversary Tool.

Leatherman; Batch 005 40th Anniversary Tool.

Kuten oheisesta kuvasta näkyy, "taskuveitsen" työkaluvalikoima on vakuuttava pihteineen, saksineen, veitsineen, ruuvimeisselinterineen jne.

Työkalua valmistetaan kaikkiaan vain 1983 kappaletta, ja ne lienevät jo kulkeutuneet nopeampien tai valveutuneempien henkilöiden taskuihin.

Allaolevasta videosta selviävät kaikki Batch 005:n suunnittelun salat ja piirteet. Videon voi katsoa myös täällä. Leathermanin sivulle pääset tästä.

Aiheesta aiemmin:

Tämä miehekäs rannekoru onkin setti erilaisia oikeita työkaluja

Mitä työkaluja ja tarvikkeita motoristi tarvitsee matkalla?

Leathermanilta uusi työkaluranneke - kevyempi kantaa, silti 29 työkalua arjen pieniin askareisiin

Pichi X2: onko tässä vuoden paras monitoimityökalu?

Uskomaton titaaninen monitoimityökalu: 11 toimintoa ja painoa vain 26 grammaa

BitzBlade 2.0: "viimeinen monitoimityökalu, mitä koskaan tarvitset"?

Sveitsiläiset osaavat: maailman pienin monitoimityökalu avainrenkaaseesi