Sönmez Outdoorin kelluva teltta (Floating Tent) on tarkoitettu majoittumiseen veden yllä, ja se on ideaalinen mm. perheen lomamatkoille. Jos siis uskallat, eikä sinua pelota ajatus telttailemisesta vedessä.

Tämä telttamalli on saanut alkunsa kysymyksestä "miksi leiriytyä veden äärelle, kun voi leiryityä sen päälle"? Sönmez on peräisin Turkista, ja on kevyt, ilmava ja helppo pystytettävä.

Teltan rakenteessa ei ole keppejä tai mitään vastaavaa, vaan sen onkalot ja tukirakenteet täytetään ilmalla. Pystyttäminen sähköisellä pumpulla vie vain viisi minuuttia, ja teltta on tarkoitettu vedessäkin neljän hengen käyttöön. Lisäminuutteja menee ilmatäytteisten makuupatjojen täyttämiseen, jos sellaiset hankkii telttaan.

Sönmezin valmistama kelluva teltta.

Sönmezin kelluva teltta on neliön mallinen ja siitä on niin haluttaessa hyvät näköalat.

Sönmez on neliön muotoinen, ja sen pohjan strategiset mitat ovat 2x2 metriä. Laukkuun pakattuna teltan koko on maltilliset 110cm (P) x 50cm (L) x 50cm (K) ja se painaa 50 kg. Pakkauksen voisi kuvitella kuljettavansa mukanaan moottoripyörän takatarikalla sivulaukkujen päällä.

Vaikka teltan rakenne perustuu ilmatäytteisiin tukirakenteisiiin, sen pitäisi kestää jopa 80 km/h puhaltavat tuulet. Käyttökelpoinen sen pitäisi olla 40 Celsiusasteen pakkasista +70 asteen paahteeseen.

Sönmezin alaosa ja telttaosa ovat kokonainen yksikkö, jota voidaan käyttää sellaisenaan. Kangas on ensiluokkaista Airtex Classic PES:iä ja ilmapilarit Valmex vene-PVC:tä. Teltan lattia on sataprosenttisen vedenpitävää Oxford PVC:tä.

Neljä neliömetriä voi olla pieni tila neljälle aikuiselle, mutta kaksi aikuista ja kaksi lasta sopinee siihen. Toisaalta, jos tavarat haluaa pitää mukana, kaksi aikuista saattaa olla paras ratkaisu.

Täydellisen neliönmuotoisen teltan joka sivulta avautuu niin haluttaessa näköala ja auringonottomahdollisuus vesille päin. Ikkunat on suojattu verkolla, joten teltassa on perinteiseen tapaan suojassa ötököiltä.

Haasteiksi saattavat koitua ruuanlaitto ja vessakäynnit, niitä varten joutuu ehkä rantautumaan, joten kumivene tai vastaava lienee sopiva apuväline.

Sönmezin valmistama kelluva teltta.

Sönmezin kelluva teltta vaikuttaa idylliseltä majapaikalta.

Tämän linkin takaa pääset katsomaan videota, jossa on mukavasti kuvattu Sönmezin pystyttämistä ja ajanviettoa järvellä. Niin, mikäpä olisikaan mukavampaa kuin onkiminen suoraan teltan ikkunasta.

Hinta saattaa olla suurin este mukavantuntuisen majoitteen yleistymiselle. 3255 euroa on paljon. Päälle tulee vielä ilmapatjojen hinta sekä rahti. Mutta jos sattuu ajelemaan sopivasti Turkissa päin...

Lisätietoja valmistajan sivuilta täältä.

Aiheesta aiemmin:

Testissä Tentsile puumajoite - elämyksellinen yöpyminen ilmassa pitää suun messingillä

Motouutiset koekäyttää: Amok Draumr 5.0 riippumattomajoite – yhden hengen luksusyöpaikka matkamotoristille tai eräjormalle

Telttailu, edullinen ja mukava tapa yöpyä moottoripyöräreissuilla

Teltta seikkailuille, sinulle ja moottoripyörällesi - Lone Rider Mototent v2

Exod Monolith: ripustettava tai maahan pystytettävä yhden hengen ilmatäytteinen reissuteltta mukavuutta haluavalle

Puuhun ripustettava teltta ensi kesän ykköshitti kokoontumisajoihin?

Riippumattoteltta seikkailujasi ja sinua varten: Kammok Sunda

Amok Draumr - riippumatto kuin teltta retkikäyttöön

Näistä teltoista voit rakentaa saman katon alla olevan kylän vaikka kokoontumisajoihin