Mallinimeä NT1100 ei suoranaisesti mainita videolla, mutta teksti "The New Touring Era" kertonee omaa kieltään pyörän käyttötarkoituksesta. Lisäksi Honda on jo alkuvuodesta rekisteröinyt "NT1100"-mallinimen EU:n alueella. Lisäksi Saksasta on saatu tieto päästödokumenttien perusteella sekä mallinimen NT1100A että NT1100D käytöstä. A-versio tarkoittanee kaksoiskytkinautomaattiversiota, mikä ei ole yllätys Hondan yhteydessä.

Saksalaisten tietojen mukaan moottorin teho on sama 75 kW / 101 hv kuin CRF1100L Africa Twinissä. Päästöarvot kuitenkin eroavat Africa Twinin vastaavista, joten moottorin kierrosherkkyys tai pakoputkisto poikkeavat Africa Twinin vastaavista. Joka tapauksessa päästöarvot täyttävät Euro 5 -normin vaatimukset.

Honda NT1100:n moottori on rinnakkaismalli Africa Twin 2022:n 1100-kuutiosenttimetrin moottorista.

Honda NT1100:n moottori on rinnakkaismalli Africa Twin 2022:n 1100-kuutiosenttimetrin moottorista.

Videolta ja oheisista kuvista saa osittaisen mielikuvan siitä, miltä pyörä näyttää. Mittaristo lienee hyvin samanlainen kuin Africa Twinissä ja epäilemättä myös elektroniikkapaketti ja kuljettajaa avustavat järjestelmät ollevat yhteneväiset. Ihmettelisimme myös, mikäli yhtenä optiona ei olisi tarjolla Showan elektronisesti säätyvää EERA-iskunvaimennusta.

Pyörän touring-käyttöominaisuuksia on videolla höystetty kyytiläisellä sekä sivu- ja tankkilaukuilla. Myös tuulilasi näyttää siltä, että se on tehty suojaamaan matkaajia.

Edestäpäin kaukaa kuvattu pätkä videolla paljastaa tupla-ajovalot sekä lisävalot (lisävaruste?).

Mahtaako tässä olla kyse Transalp-mallin uudesta tulemisesta? Honda on rekisteröinyt nimen USA:ssa ja monessa muussa maassa aivan hiljattain. Euroopassa ja EU:ssa sillä on ollut vanhastaan rekisteröinti voimassa.

Honda NT1100 touring-ajossa. Onko uutuuden mallinimi Transalp?

Honda NT1100 touring-ajossa. Onko uutuuden mallinimi Transalp?

Toisaalta Transalpista on veikattu adventurepyörämäisempää versiota varustettuna kooltaan Africa Twiniä luokkaa pienemmällä, noin 750 kuutiosenttimetrin moottorilla.

21.10.2021 olemme huomattavasti viisaampia.

Voit katsoa oheisen videon myös täällä.

Aiheesta aiemmin:

Hondalta tulossa NT1100-matkamalli, perustuu Africa Twinin moottoriin

Huhut Honda XL750L Transalpista voimistuvat – esittely marraskuussa?

Honda rekisteröi uudelleen "Transalp" -tuotenimen – uusi keskikoon adventure-malli tulossa?