Intialainen TVS Motor Company hankki Nortonin omistukseensa huhtikuussa 2020. Intialainen kaksi- ja kolmipyöräisten ajoneuvojen valmistaja kertoi viime viikolla investoivansa tulevina vuosina sata miljoonaa puntaa, noin 119 miljoonaa euroa Norton Motorcyclesiin.

Norton avasi juuri ennen vuodenvaihdetta uuden päämajansa Solihulliin West Midlandsiin, jossa toimivat merkin tuotanto sekä design-, tutkimus- ja tuotekehitysosastot.

Kunniakkaan ja urheilullisen menneisyyden omaava 120-vuotias yritys jatkaa moottoripyörien valmistusta Britanniassa perinteiseen käsityöosaamiseen nojaten, toki modernisoiduin tuotantovälinein.

Osa investoinneista on jo tehty. Niiden seurauksena Nortonilla on nyt käytettävissään huippuluokan tuotantotilat ja samalla uudelleensuunnitellut versiot V4SV:stä ja 961 Commandosta on saatu takaisin tuotantoon.

Solihullin tiimiä vetää Robert Henschel. Investoinnit käytetään sähköistämiseen, huipputeknologiaan, kestävän kehityksen mukaiseen tuotantoon sekä liikkuvuuden tulevaisuuteen.

Investoinnit jakautuvat useammalle vuodelle, ja niiden odotetaan tuovan 250-300 uutta työpaikkaa suoraan yritykseen seuraavan kolmen vuoden aikana sekä luovan 500-800 työpaikkaa alihankintaketjuun.

Tuloksena investoinneista on myös joukko uusia moottoripyörämalleja globaaleille markkinoille, kerrotaan Nortonin tiedotteessa.

TVS:n antama taloudellinen ruiske kuulostaa riittävän suurelta. Toivottavasti Norton kykenee löytämään sen avulla oman tilansa moottoripyörämarkkinoilta. Nortonin tuotannon pitäisi alkuvaiheessa olla noin 8000 pyörää vuodessa. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä löytääkö se kasvupotentiaalia uusista malleista.

Edellisen omistajan aikaiset sotkut tuotannon viivästymisessä ja rahoitusepäselvyyksissä ovat joka tapauksessa taaksejäänyttä aikaa.

Aiheesta aiemmin:

Norton avaa uudet tuotantotilat Solihullissa – ensimmäiset pyörät valmiina maaliskuussa

Norton Motorcyclesin edellinen omistaja joutumassa vankeuteen työntekijöidensä eläkerahojen väärinkäytöstä

Aikakapseli: myytävänä tehtaan paketissa käyttöönottamaton Norton Commando vuodelta 1977!

Intialaisten pelastamalta kovia kokeneelta brittivalmistajalta uusittu V4-tykki vuodelle 2022